10 Kişilik Krep Tarifi

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • bir tutam tuz
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaseye 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı toz şekeri alıp, şeker eriyene dek çırpın. Ardından 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, vanilin ve bir tutam tuzu eleyin. 2 su bardağı sütü de ekleyip tüm malzemeleri çırpıcı ile çırpın.

Geniş bir tavayı ocağa alıp, orta ateşte ısıtın. Isınan tavayı hafifçe yağlayıp, hazırladığınız krep harcından bir kepçe tavaya alın. Tavayı sallayarak harcın ince bir tabaka halinde dağılmasını sağlayın.

Krep harcı göz göz oluncaya kadar pişirin. Spatula ile çevirdiğiniz krepi diğer tarafını da aynı şekilde pişirerek bir tabağa alın. Krep harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. (Her seferinde tavayı hafifçe yağlamayı unutmayın.)

Krepleri hazırladıktan sonra aralarına dilediğiniz malzemeyi sürerek tatlı veya tuzlu olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Scroll to Top