Yaz aylarında evde hazırlayıp dondurucuda sakladığınız ya da kış ayları için özenle seçtiğiniz bir markanın tarhanası ile nefis bir çorba hazırlayabilirsiniz. Tarhananın bol vitaminli ve probiyotik özelliği sayesinde kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek bir çorba hazırlamış olacaksınız. Bu çorbayı damak zevkinize göre daha kıvamlı ya da daha sulu hale getirebilirsiniz. Kıvamını damak zevkinize göre ayarladıktan sonra üzerine nane ve pul biber ekleyerek nefis bir lezzet elde edebilirsiniz. İsterseniz çorbanızı limon ile de tatlandırabilirsiniz. Tarifimizi 2 kişilik olarak hazırladık ancak isterseniz malzeme miktarını arttırarak daha fazla kişiye hitap edecek şekilde de hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hemen tarife geçelim.
Malzemeler
2 kişilik
Tarif için gerekli olan malzemeler:
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı nane
- tuz
Hazırlanışı
Adım Adım Tarif
1. Adım
- Sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın, domatesi küp küp doğrayın, biberi ince halkalar halinde doğrayın.
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, üzerine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Daha sonra domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Son olarak tarhanayı ilave ederek birkaç dakika daha kavurun.
2. Adım
- Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek bir yandan karıştırın.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Çorbanız kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
3. Adım
- Kıvamını kontrol edin ve arzu ettiğiniz gibi ayarlayın.
- Çorbanız hazır, üzerine nane ve pul biber serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Püf Servis Önerisi
- Tarifimizi damak zevkinize göre daha kıvamlı ya da daha sulu hale getirebilirsiniz.
- Çorbanızı daha kıvamlı hale getirmek için tarhana miktarını arttırabilir ya da pişirme süresini uzatabilirsiniz.
- Daha sulu bir çorba isterseniz su miktarını arttırabilirsiniz.
Tarifimizin Püf Noktası
- Tarhananın topaklanmaması için sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmalısınız.
- Ayrıca tarhanayı önceden bir miktar su ile karıştırarak macun kıvamına getirip öyle de ekleyebilirsiniz.
Tarifimiz Hazırlanır
Afiyet olsun!