Özellikle 5 aylık bebeklerde kaşık maması tarifleri arayan annelere özel bebek maması önerileri hazırladık. Altıncı ayda ek gıdaya geçiş yapıldığında bebeklerinize yemeklerini yedirmek oldukça kolaylaşır. Ancak bebekler 6 aylık olmadan önce ek gıdaya başlamış olursa daha kolay beslenmeye alışırlar.
Altı aya kadar yalnızca anne sütü ile beslenme önerilmektedir. Altıncı ayda ek gıdaya geçiş yapılmaya başlandığında bebeklerin sindirim sistemleri daha olgunlaşmış olduğu için katı gıdaları tüketmeleri daha kolay olur. Ancak altıncı aydan önce bebeklerinizin sindirim sistemleri katı gıdaları sindirmek için henüz hazır değildir. Bu nedenle bebeklere altıncı ayda kaşık mamaları vermeye başlanabilir.
Bebeklerinize vermek istediğiniz kaşık mamalarının püre formunda ve akışkan kıvamda olması önemlidir. Bu şekilde bebeklerinizin sindirim sistemlerini yormadan onları beslemiş olursunuz. Bu nedenle 5 aylık bebekler için kaşık maması tarifleri arayan annelere özel birbirinden farklı ve pratik tarif önerisi hazırladık.
5 Aylık Bebekler İçin Kaşık Maması Tarifleri
5 aylık bebekler için kaşık maması tarifleri arayan anneler için özel bir liste hazırladık. Bu listeyi inceleyerek bebeklerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tarife ulaşabilirsiniz.
1) Patatesli Havuçlu Püre
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Patates ve havuç soyulup küp küp doğranır.
- Havuç ve patates bir tencereye alınır ve üzerine su eklenir.
- Malzemeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen malzemeler ocaktan alınarak bir kasede ezilir.
- İsteğe bağlı olarak yağlar eklenir ve karıştırılır.
- Püre kıvamına gelen karışım servise hazırdır.
2) Elmalı Püre
Malzemeler:
- 1 adet elma
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Elma soyularak küp küp doğranır.
- Elmalar bir tencereye alınarak su ilavesi ile birlikte ocakta haşlanır.
- Pişen elmalar ocaktan alınıp bir kasede ezilir.
- Püre kıvamına gelen elma karışımı servise hazırdır.
3) Patates Püresi
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy patates
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Patates soyulup küp küp doğranır.
- Patates bir tencereye alınarak üzerine su eklenir.
- Püre haline gelene kadar pişirilir.
- Pişen patates ocaktan alınarak bir kasede ezilir.
- Tereyağı ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Püre kıvamına gelen karışım servise hazırdır.
4) Armut Püresi
Malzemeler:
- 1 adet armut
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Armut soyularak küp küp doğranır.
- Küp küp doğranmış armutlar bir tencereye alınarak su ilavesi ile birlikte ocakta haşlanır.
- Pişen armutlar ocaktan alınıp bir kasede ezilir.
- Püre kıvamına gelen armut karışımı servise hazırdır.
5) Kabak-Mor Lahana Püresi
Malzemeler:
- 1 dilim kabak
- 1 yaprak mor lahana
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Kabak ve mor lahana ince ince doğranır.
- Kabak ve mor lahana bir tencereye alınıp üzerine su eklenir.
- Malzemeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen malzemeler ocaktan alınıp bir kasede ezilir.
- Zeytinyağı eklenip karıştırılır ve servise hazır hale getirilir.
6) Uğur Beyaz Kabak Püresi
Malzemeler:
- 1 dilim beyaz kabak
lid=7-ugur-beyaz-kabak-puresi
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Beyaz kabak ince ince doğranır.
- Beyaz kabak bir tencereye alınarak üzerine su eklenir.
- Kabak yumuşayana kadar pişirilir ve ocaktan alınarak bir kasede ezilir.
- Zeytinyağı eklenip karıştırılır ve servise hazır hale getirilir.
7) Avokado Püresi
Malzemeler:
- 1 adet avokado
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Avokado ikiye bölünerek çekirdeği çıkarılır.
- Ayrıca avokadonun kabuğu soyulur ve bir kasede ezilir.
- Suyun ilave edilmesi ile püre kıvamına gelen avokado karışımı servise hazırdır.
8) Yoğurtlu Havuç Püresi
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı yoğurt (ev yoğurdu tercih edilmeli)
Yapılışı:
- Havuç soyulup rendelenir ve bir tencereye alınarak pişirilir.
- Pişen havuç ocaktan alınarak bir kasede ezilir ve yoğurt ilave edilerek karıştırılır.
- Püre kıvamına gelen karışım servise hazırdır.
9) Muz Püresi
Malzemeler:
- 1 adet muz
Yapılışı:
- Muz soyularak bir kasede ezilir.
- Püre kıvamına gelen muz karışımı servise hazırdır.
10) Elma-Armut Püresi
Malzemeler:
- 1 adet elma
- 1 adet armut
Yapılışı:
- Elma ve armut soyularak küp küp doğranır.
- Meyveler bir tencereye alınarak pişirilir ve ocaktan alınarak bir kasede ezilir.
- Püre kıvamına gelen meyve karışımı servise hazırdır.