Safranlı Pilav Tarifi

Bir pilav tarifinden beklenen her şey bu tarifte mevcut! Aromatik, renki ve oldukça lezzetli bir pilav tarifidir. Genellikle et yemekleriyle servis edilen safranlı pilav, zengin kokusu ve yoğun tadıyla her damağa hitap eder. Bu tarife safrandan başka pirinç ve tereyağı, tuz ve su eklenir. Pilavın yanında tavuk veya kuzu etiyle hazırlanan zengin ve soslu yemekler tercih edebilirsiniz. İster özel bir davet sofrası için isterseniz de sıradan bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz safranlı pilav tarifini adım adım tarifle birlikte hemen uygulamaya başlayabilirsiniz.

Safranlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı safran
1,5 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı

Safranlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçleri Hazırlayın: Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 15 dakika bekletip süzün.
Aromayı Verin: Küçük bir kasede safranı 2 yemek kaşığı sıcak suda bekletin.
Pilavı Pişirin: Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip 5 dakika kavurun. Safranlı suyu ekleyin, ardından tuzu ve sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Kısık Ateşte Pişirin: Karışımı kaynatın, sonra altını kısıp 10-15 dakika pişirin.
Piştikten Sonra Bekletin: Pilavı ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Servis Edin: Spatula ile karıştırıp sıcak servis yapın.

Püf Noktası: Pirinci 15 dakika sıcak suda bekletmek, nişastasının azalmasına yardımcı olur.

Afiyet Olsun!

Safranlı Pilav Kaç Kalori?

Safranlı pilav, 1 porsiyon (1 su bardağı) olarak hesaplandığında yaklaşık olarak 202 kalori içermektedir.

Scroll to Top