Günümüzde birçok kişi günde en az bir kez kahve içmeyi ihmal etmiyor. Çeşitli çeşitleri bulunan kahveler arasında birçok kişinin favorisi sütlü kahveler. Sütlü kahveler, özellikle sütlü tatları sevenler için vazgeçilmez seçeneklerden biri. Birçok kişi ise yoğun çalışma temposu içinde kahve yapmaya vakit bulamadığı için pratik tarifler arayışı içinde. Farklı damak tatlarına hitap eden birbirinden leziz sütlü kahve tariflerini sizler için derledik.
1. Frappe Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı Türk kahvesi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
- Buz küpleri
Yapılışı:
- Türk kahvesini cezvede pişirin.
- Kahve piştikten sonra ılımaya bırakın.
- Kahve ılıyınca buz küplerini ve şekeri bir blendere koyun.
- Soğuk sütü ekleyin.
- Önce düşük hızda karıştırın, ardından yüksek hızda yaklaşık 1-2 dakika çırpın.
- Karışım köpüklü ve kremsi hale geldiğinde, ılıyan Türk kahvesini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Buz dolabında birkaç dakika bekletin.
- Buzlu bardaklara dökün ve buzdolabında beklettiğiniz Türk kahvesini ekleyin.
- Sıcak günlerde serinletici bir içecek olarak buzlu bardakta servis edin.
2. Tarçınlı Latte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan espresso veya Türk kahvesi
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- Tarçın çubuğu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Sütü bir tavada veya mikrodalgada ısıtın.
- Sıcak sütün içine tarçını ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Espresso veya Türk kahvesini hazırlayın ve fincana dökün.
- Süt karışımını kahvenin üzerine dökün, tarçın çubuğu ile süsleyebilirsiniz.
- Sıcak servis edin.
3. Karamel Latte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan espresso veya Türk kahvesi
- 2 yemek kaşığı sıvı karamel sos
- Krema (isteğe bağlı)
- Karamele batırılmış çubuklar (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Sütü bir tavada veya mikrodalgada ısıtın.
- Sıcak sütün içine sıvı karamel sosunu ekleyip karıştırın.
- Espresso veya Türk kahvesini hazırlayın ve fincana dökün.
- Karamelli süt karışımını kahvenin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak kremayı de ekleyebilirsiniz.
- Karamel sosuyla süslenmiş çubuklarla servis yapın.
4. Mocha Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan espresso veya Türk kahvesi
- 2 yemek kaşığı kakao tozu veya çikolata sosu
- 2 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- Krema (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Sütü bir tavada veya mikrodalgada ısıtın.
- Sıcak sütün içine kakao tozunu ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Espresso veya Türk kahvesini hazırlayın ve fincana dökün.
- Kakaolu süt karışımını kahvenin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak kremayı de ekleyebilirsiniz.
- Sıcak servis edin.
5. Beyaz Kahve Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Suyu cezveye alın ve kaynatın.
- Kaynamış suyun içerisine Türk kahvesi ve isteğe bağlı olarak toz şekeri ekleyin.
- Kahveyi kısık ateşte 3-4 dakika pişirin, köpüklenmeye başlayınca ocaktan alın.
- Ayrı bir yerde sütü ısıtın ve mikserle köpürtün.
- Pişirdiğiniz Türk kahvesinin 3’te 2’sini fincana dökün, üzerine köpürtülmüş sütü ekleyin.
- Daha fazla kremamsı bir tat isterseniz, kalan sütü de ekleyebilirsiniz.
- Beyaz kahveniz hazır, sıcak servis yapın.
6. Vanilyalı Latte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan espresso veya Türk kahvesi
- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
- Sahlebaharatı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Sütü bir tavada veya mikrodalgada ısıtın.
- Sıcak sütün içine vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
- Espresso veya Türk kahvesini hazırlayın ve fincana dökün.
- Süt karışımını kahvenin üzerine dökün, isteğe bağlı olarak sahlebaharatı serpebilirsiniz.
- Sıcak servis edin.
7. Sütlü Türk Kahvesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi (arzuya göre arttırılabilir)
- İsteğe göre şeker (toz şeker)
- 1/4 su bardağı süt (isteğe göre)
Yapılışı:
- Cezveye suyu koyun ve üzerine Türk kahvesini ekleyin. Şeker kullanıyorsanız şeker de ekleyin. Karıştırarak ocağa alın.
- Kahve ısındıkça üzerinde köpük oluşacaktır. Köpük oluştuğunda cezveyi ocaktan alın ve köpüğün fincanınıza geçmesini sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada sütü de ekleyebilirsiniz.)
- Daha sonra cezveyi tekrar ocağa alın, fokurdamadan bir kez daha ocaktan alıp kalan kahveyi fincana dökün. Eğer süt kullanıyorsanız bu aşamada sütü de eklemeyi unutmayın!
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
{