En Kolay Dondurma Tarifi

Yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurma, herkesin gönlünde taht kuran bir tatlıdır. Bu nedenle de bu lezzetli tarifin dondurmasız olmaz! Salep dondurması tarifi ile en kolay haliyle dondurma yapmak için gerekenleri ve adım adım yapılışını merak ediyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Salep Dondurması Tarifi İçin Malzemeler

Dondurma tarifinin ana malzemesi olan süt ve kremaya ek olarak içerisine lezzet ve aroma katacak malzemeler de kullanıyoruz.

  • 1 paket krema
  • 2 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası veya buğday nişastası olabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1/2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Salep Dondurması Tarifi Nasıl Yapılır?

Salep dondurması yapımı oldukça kolaydır. Yaz günlerinde serinlemek için hazırladığınız bu dondurmanın lezzeti de tarifine bağlıdır. Aşama aşama takip ederek, kaymak kıvamında bir salep dondurmasına kolayca ulaşabilirsiniz.

1. Adım: Krema ve sütü karıştırın.

  • Kremayı geniş bir kapta açın ve süt ile birlikte ekleyin.
  • Kremsi bir karışım elde edene kadar iyice çırpın.

2. Adım: Salep, nişasta, şeker ve tuzu ekleyin.

  • Aynı kaba salep, nişasta, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  • Karışımı pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin.

3. Adım: Orta ateşte pişirin.

  • Hazırladığınız karışımı orta ateşte ocağa alın.
  • Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

4. Adım: Karışım koyulaşana kadar pişirin.

  • Dondurma karışımını kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşıp dondurma kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.

5. Adım: Vanilin ekleyin.

  • Pişirme işlemi tamamlandığında vanilini ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Vanilin tamamen karışana kadar karıştırmaya devam edin.

6. Adım: Karışımı soğutun.

  • Dondurma karışımını ocaktan alın ve 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Daha sonra derin bir kabın içine aktararak buzdolabında en az 4 saat soğutun.

7. Adım: Dondurma makinesinde çırpın veya dondurucuya koyun.

  • Eğer dondurma makineniz varsa, soğuyan karışımı makineye alarak kullanım talimatlarına göre dondurun.
  • Dondurma makineniz yoksa, kabı derin dondurucuya koyun.
  • Dondurmayı 1 saat aralıklarla 4 kez karıştırarak kremsi bir kıvam elde edene kadar dondurun.

Salep Dondurması Servis Önerisi

Dondurma tarifinin servisi oldukça keyiflidir. Salep dondurmasını kaselere veya çanaklara koyup üzerine damla çikolata veya fındık parçaları serpiştirebilirsiniz. İsterseniz dilerseniz taze meyve dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz. Misafirleriniz veya ailenizle paylaşırken yanında kahve veya çay ikram etmek de hoş bir dokunuş olur. Afiyet olsun!

Scroll to Top