TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Tepside içli köfte tarifi hem lezzeti hem de görüntüsü ile oldukça ilgi gören bir tarif. İçli köfte normalde köftelerin bulgurlu harçla yoğrulup içine kıymalı harç konulup derin yağda kızartılması ile yapılırken bu tarifimizde kızartma işlemi gerçekleştirilmeden tepsi içerisinde yapılıyor. Tepsiye dizilerek yapılan içli köfte hem pratik hem de oldukça lezzetli. Çocuklarınızın da severek yiyeceği köfteler yapmanın en pratik yolunu merak ediyorsanız tepside içli köfte tarifine mutlaka göz atmalısınız.

Tepside içli köfte tarifini misafirlerinize ikram edebileceğiniz gibi ailecek akşam yemeği olarak da yiyebilirsiniz. Tarifimizde bulgurun suyu iyice çekmesi ve şişmesi için yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Ardından bulgurlarımızı biraz daha yoğurup içerisine un, yumurta, tuz ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz. İkinci aşama olarak iç harcını hazırlıyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile kavurduktan sonra baharatları ekleyip bir kenara alıyoruz. Harcımızı soğuduktan sonra bulgurlu harcımızı yağladığımız tepsinin yarısına yayıyoruz. Üzerine soğuyan iç harcı yerleştiriyoruz. Son olarak bulgurlu harcımızın diğer yarısını da üstüne yayıp güzelce şekil veriyoruz. Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

Tepside içli köfte tarifi için malzemeler

Dış harcı için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kararbiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kararbiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tepside içli köfte tarifi nasıl yapılır?

Bulguru hazırlayın:

Bulguru derin bir kâseye alın. Üzerine irmik, sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Yarım saat kadar şişmesi için bekletin.

İç harcı hazırlayın:

Kıyma ve doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.

Dış harcı hazırlayın:

Bulgur şiştikten sonra üzerine yumurta, kararbiber, pul biber, nar ekşisi, salça, irmik ve un ekleyin. Yoğurun. Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda olmalı.

Köfteleri yapın:

Yağladığınız tepsinin yarısına hamurun yarısını yayın. Soğuyan iç harcını bu kısmın ortasına koyun.

Kalan hamuru da iç harcının üzerine yayarak kapatın.

Pişirin:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın:

Pişen içli köftenizi dilimleyip sıcak servis yapın.

Scroll to Top