En İyi 15 Kurabiye Tarifi

Kurabiye, Türkiye’de pek çok insanın evinde severek yapılan ve tüketilen atıştırmalıkların başında gelir. İster misafirler için ister ailecek çay saatlerinde kurabiye hazırlamak isterseniz bu kurabiye tariflerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Hem pratik hem de lezzetli kurabiye tarifleri sizlerle.

1. Çatlayan Brownie Kurabiye

Çatlayan brownie kurabiye tarifi, brownie ile kurabiyenin muhteşem uyumunu bir araya getiriyor. İçerisindeki bitter çikolata sayesinde yoğun bir çikolata tadı alabileceğiniz bu tarifi, çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz
  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Öncelikle bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Büyük bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  4. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  5. Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  6. Erimiş bitter çikolatayı karışıma ilave edin.
  7. Cevizleri ekleyip karıştırın.
  8. Küçük parçalara ayırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
  10. Piştikten sonra pudra şekeri serpip servis yapın.

2. İkramlık Mozaik Kurabiye

Mozaik kurabiye tarifi ile severek yaptığınız, hem tatlı hem de tuzlu atıştırmalıkların başında gelen mozaik kurabiyeyi misafirlerinize sunabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

  1. Margarini veya tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
  2. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta (nişasta, kakao, vanilin, un, kabartma tozu) karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekerleri çırpın.
  4. Tereyağı karışımını ve kuru malzemeleri ekleyin, yoğurun.
  5. Küçük toplar haline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

3. Fındıklı Sütlü Kurabiye

Sütlü kurabiye tarifi ile fındıkların muhteşem uyumunu bir araya getirerek sevdiklerinizle paylaşıp çay saatlerinde afiyetle tüketebileceğiniz bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • Bütün fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Kuru malzemeleri (un, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu) karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı çırpın.
  3. Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Dilerseniz fındık yerleştirin.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

4. Tuzlu Çörek Otlu Kurabiye

Tuzlu kurabiye tarifleri arasında yer alan çörek otlu kurabiye tarifi ile eşsiz lezzette tuzlu bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşarak çay saatlerinizde tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

  1. Margarini veya tereyağını bir kabın içine alın ve yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
  2. Bunun üzerine yumurta akını ekleyin ve karıştırın.
  3. Kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. (isteğe bağlı çörek otu da ekleyebilirsiniz.)
Scroll to Top