Susamlı Sirkeli Kurabiye Tarifi

Pratik Susamlı Sirkeli Kurabiye Tarifi için mutfakta hazırlanış aşamasına geçelim. 5 çayları ve kahvaltılar için mükemmel bir lezzet olan bu tuzlu kurabiyeleri kısa sürede hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte hem pratik hem de lezzetli bu tarifin detayları!

Susamlı Sirkeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı un (kontrollü eklenebilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı susam

Susamlı Sirkeli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağı, yoğurt, sirke, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, vanilin, mahlep, tuz ve kontrollü olarak un karıştırılıp yoğrulur.

Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerine sıvı yağ sürelim ve susama bulayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkan kurabiyeleri 5-10 dakika tepside beklettikten sonra ılık ya da soğuk servis tabağına alalım.

Tebrikler! Bu pratik ve lezzetli Susamlı Sirkeli Kurabiye tarifini hazırladınız. Afiyet olsun!

Scroll to Top