Tahinli muhallebiyi hazırlamak oldukça kolay. Farklı lezzetleri bir araya getiren bu tatlıyı denemek istiyorsanız tarife birlikte göz atabilir, damak zevkinize uygun dokunuşlar yaparak muhallebiyi daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Tahinli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Pasta İçin;
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Tahinli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Adım: Tereyağını eritin. Vanilyayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Adım: Nişastayı ekleyin ve topaklaşana kadar 1-2 dakika daha kavurun.
3. Adım: Şeker ve sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
4. Adım: Piştikten sonra ocaktan alın ve tahini ekleyin. İyice karıştırın.
5. Adım: Karışımı kaselere veya bir borcama dökün. Soğumaya bırakın.
6. Adım: Servis etmeden önce üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyerek süsleyin.
Afiyet olsun!