Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vişne meyvesi de bolca çıkmaya başlıyor. Oldukça lezzetli bir meyve olan vişne, birçok tarifte de kullanılabiliyor. Bu tariflerden bir tanesi de vişneli yaprak sarması. Üzerine limon suyu sıkılarak pişirilen ve vişnelerle harmanlanan yaprak sarması, hem hafif hem de oldukça lezzetli bir tarif. Denemek isteyenler için vişneli yaprak sarma tarifini paylaşıyoruz.
VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg asma yaprağı (taze veya salamura)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 4 su bardağı vişne suyu (veya su)
- 250 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ YAPILIŞI
- Pirinç Hazırlığı: Pirinci sıcak suyla yıkayıp süzelim. Kuru soğanı küp küp doğrayalım.
- Sos Hazırlığı: Zeytinyağını tencereye alıp soğanı pembeleştirene kadar kavuralım. Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Pirinci ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Pirinçler pembeleşince nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. Son olarak tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
- Sarma Hazırlığı: Asma yaprağını açıp iç harcı koyup saralım. Tüm yaprakları bu şekilde sarıp tencereye dizelim.
- Sarmaların üzerine vişne ve vişne suyunu döküp pişirelim. Piştikten sonra sıcak servis edelim.
- Saklama: Kalan sarmaları vakumlu torbaya koyup dondurucuda saklayabiliriz.
Afiyet olsun!