İrmik, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. İrmik tatlıları, pratik ve hafif oluşu ile her zaman tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Vişne ile yapıldığı zaman hem görünümü hem de tadı ile hafif ekşi ve tatlı lezzetleri bir arada bulundurur. İrmik tatlısı severlerin bayılacağı bu tarife bayılacaksınız. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı vişne
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
- Kullanacağınız vişne taze ise saplarını ayırıp ayıklamanız yeterlidir. Dondurulmuş vişne kullanıyorsanız öncelikle dondurucudan çıkartıp çözülmesini beklemelisiniz. Kullandığınız vişnelerin çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın vişne sosunu hazırlayalım: İlk olarak bir tencerenin içerisine 2 su bardağı vişne ve vişne suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Koyulaşana kadar pişirelim: Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 yemek kaşığı nişasta ile karıştırıp koyulaşana kadar pişirmeye devam edelim.
- İrmik harcını hazırlayalım: Ayrı bir tencerenin içerisine irmik, un, süt, yumurta, toz şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ve nişastayı ekleyip karıştırmaya başlayalım.
- Koyulaşana kadar pişirelim: Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve ardından ocaktan alalım.
- Tatlıyı hazırlayalım: Koyulaşan irmik harcımızın yarısını bir borcama dökelim ve üzerine vişne sosumuzun yarısını ekleyelim. Kalan irmik harcını da döküp üzerine kalan vişne sosunu da dökelim.
- Saklama kabına aktaralım: Tatlımızı 4-5 saat dinlendirelim ve dilimleyip saklama kabına aktaralım.
- Süsleyelim: Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serpip servis edelim.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Servis Önerisi
- Üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Garnitür Önerileri
- Hindistan cevizi ve antep fıstığı kullanabilirsiniz.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Neden Olmadı?
- Tatlıyı yeterince dinlendirmediyseniz keserken dağılabilir.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Kaç Kişilik?
- Tatlı tarifimiz 6 kişilik tarif olup, dilimleyeceğiniz tabağın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Besin Değerleri
- Tatlımızı toplamda 356 kalori olarak hesaplayabiliriz. (1/8 dilim)
Saklama Önerisi
- Tatlımızı buzdolabında en fazla 4 gün saklayabilirsiniz. Dondurmanız önerilmez çünkü soğuyunca buzlanabilir ve sulanabilir.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğrafları