Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin ve atıştırmalık sofralarının vazgeçilmez ikramlarından biridir. Kimi zaman tuzlu kraker yerine, kimi zamansa peynirli poğaça yerine tercih edilebilir. Yapımının oldukça pratik olması ile de sevilerek tüketilen lezzetler arasında yer alır. Ayrıca poşetli atıştırmalıklara oranla daha sağlıklı olması da tuzlu kurabiyeleri tercih etme sebepleri arasında yer alır. Tuzlu kurabiyenin pek çok çeşidi vardır. Tuzlu kurabiye tarifleri arasında hangisinin daha lezzetli olduğu konusunda tartışmalar olabilir. Ama bu tarif için herkes hem fikirdir: “Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi!” Her zaman taze kalsın diye poşet içerisinde dondurucuda saklanabilir. Bu sayede bayatlamadan uzun süre tüketebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Tuzlu kurabiye tarifinin içinde koyacağınız malzemelere göre çeşitlendirebilirsiniz. Peynirli tuzlu kurabiye, baharatlı tuzlu kurabiye ya da zeytin ezmeli tuzlu kurabiye gibi farklı türlere dönüştürmek mümkün.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin)
  • Üzeri için:
  • Susam
  • Peynir (beyaz peynir ya da lor peyniri)
  • Zeytin ezmesi
  • Çörek otu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları

  • Margarini oda sıcaklığına getirin.
  • Kullanacağınız zeytin ezmesi ve beyaz peynir az tuzlu ise, ekleyeceğiniz tuzu azaltın.
  • Kullanacağınız yoğurt koyu kıvamlıysa, içinde ekleyeceğiniz un miktarını artırın.
  • Hamuru fazla yoğurmaktan kaçının, aksi halde sertleşir.
  • Hamuru hazırladıktan sonra hemen şekillendirin ve fırına verin. Yoksa donup şekil almaması zorlaşır.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Margarini derin bir kabın içine alın ve üzerine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtanın akını ve sirkeyi ekleyin.
  2. Üzerine kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Karışıma azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
  4. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp şekil verin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp isterseniz çörek otunu, isterseniz susamı serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Tuzlu kurabiyeleriniz servise hazır! Afiyet olsun.

Scroll to Top