Zeytinyağlı Poğaça Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 3.5 su bardağı un
  • tuz
  • peynir (iç harcı için)
  • maydanoz (iç harcı için)
  • 1 tatlı kaşığı nigella sativa

Hazırlık

  1. Bütün malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Açıp iç harcını koyun.
  4. Kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Sıcak servis edin.
Scroll to Top