Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi

Yoğurtlu tel şehriye çorbası tarifi ve yapılışı için hemen bu nefis çorba tarifimizi deneyin! Harika bir lezzeti olan, besleyici ve doyurucu bir çorba tarifi sizlerle!

Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Tel şehriye çorbası için:

  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet limon
  • tuz
  • suyun miktarına göre tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Şehriye çorbası yapılışı:

  1. Havuç ve patatesi küp küp, soğan ve sarımsakları da küçük küçük doğrayalım.
  2. Zeytinyağını tencereye alıp, soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayalım.
  3. İçine havuç ve patatesleri ekleyip, 5 dakika kadar soteleyelim.
  4. Pirinçleri de ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım.
  5. Et suyunu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
  6. Kaynayınca içine tuz, baharatlar, limon suyu ve tel şehriyeleri ekleyelim.
  7. Şehriyerin pişmesine yakın çorbanın sosunu hazırlayalım.
  8. Sosu için; zeytinyağını bir tavaya alıp, içine naneyi ekleyelim ve kokusu çıkana kadar hafifçe kavuralım.
  9. Pişen çorbanın içine yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta iyice çırpıp ekleyelim.
  10. Daha sonra naneli sosu da üzerine döküp karıştırarak birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  11. Sıcak sıcak servis edelim.

Sosun hazırlanışı:

  1. Zeytinyağını bir tavaya alıp, içine naneyi ekleyelim ve kokusu çıkana kadar hafifçe kavuralım.

Püf noktaları:

  • Sosunuzu hazırladıktan sonra ocaktan almayın ki çorbanızdan ayranlı bir görüntü olmasın.
  • Daha sonra sosu ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kaynatın.

Servis önerileri:

  • Sıcak sıcak yoğurtlu tel şehriye çorbanızı servis edebilirsiniz.
Scroll to Top