Vişneli Sarma Tarifi

Yazın gelmesiyle birlikte meyve dolması tarifleri de sofralarımızı şenlendiriyor. Farklı meyveleri kullanarak harika dolmalar hazırlamak mümkün. Şimdi de vişneli sarma tarifi ile karşınızdayız. İster tatlı ister tuzlu olarak hazırlayabileceğiniz bu eşsiz dolmanın; evdeki artık ekmekleri değerlendirmek için harika bir seçenek olduğunu da belirtelim. Zira vişneli sarmayı farklı kıvam ve lezzette hazırlayabilirsiniz. Peki, vişneli sarma tarifi nasıl yapılır? İşte detaylarıyla vişneli sarma tarifi…

Vişneli Sarma Tarifi

Vişneli sarma; vişne, kuru ekmek, ceviz ve şekerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Yaz aylarının en güzel meyvelerinden biri olan vişne ile yapılan vişneli sarmayı; aynı zamanda şerbetli tatlı olarak da hazırlayabilirsiniz. Zira evde bayat ekmek varsa hemen değerlendirmek için harika bir tarif olan vişneli sarma; hem hafif hem de pratik bir seçenek. Peki, vişneli sarma nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla vişneli sarma tarifi…

Vişneli Sarma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Vişneli sarmayı lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlamak için gereken malzemeler oldukça basit ve erişilebilir.

  • İşte vişneli sarma tarifinde kullanılan malzemeler:

Malzemeler:

  • Yarım kg vişne
  • 8-10 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4-5 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • Süslemek için:
  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)
  • Nane yaprakları (isteğe bağlı)

Vişneli Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.

Adım 2: Ekmek dilimlerinin içini çıkarıp, bir kabın içerisine ufalayın.

Adım 3: Ufalanmış ekmeklerin üzerine ceviz, şeker, nane, tarçın ve vişne koyup karıştırın.

Adım 4: Hazırladığınız iç harcı ekmek dilimlerinin iç kısımlarına yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Adım 5: Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup sarmaları yan yana dizin. Üzerine vişne, su ve nar ekşisini ilave edip pişirmeye başlayın.

Adım 6: Sarmaların üzerine ağırlık koyup kısık ateşte pişirin.

Adım 7: Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyip nane yapraklarıyla servis edin.

Afiyet Olsun!

Vişneli Sarma Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Doyurucu bir tatlı çeşidi olan vişneli sarma tarifini yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

  • Eğer vişneniz çok ekşi ise, şeker miktarını arttırabilirsiniz.
  • Sarmaların üstüne pişirme esnasında ağırlık koymayı unutmayın.
  • Sarmaları servis ederken üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Vişneli Sarma Tarifi Servis Önerisi

Daha pratik bir servis için vişne çekirdeklerini çıkardıktan sonra taze nane yaprakları ile dolmalara eşlik ettirebilirsiniz. Ayrıca vişne sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Vişneli Sarma Tarifi Kaç Kaloridir?

Düşük kalorili bir tatlı çeşidi olan vişneli sarma tarifinin yaklaşık olarak porsiyonu: 180 kalori

Vişneyle Yapılabilecek Diğer Tarifler Nelerdir?

Meyve dolması tarifleri yazımızda da belirttiğimiz gibi; meyvelerle yapılabilecek tarifler oldukça fazla. Vişne ile yapılabilecek diğer tarifler ise şöyle:

Scroll to Top