Gün içinde atıştırmalık olarak veya çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz zeytinli kek tarifi ile karşınızdayız. Zeytinli kek yapımı oldukça kolay ve pratik. Hazırlaması sadece 15 dakika, pişmesi ise 35-40 dakika sürüyor. Çayın yanında bir dilim de olsa, yanında bir bardak da olsa zeytinli keki kesinlikle denemelisiniz!
Ev yapımı zeytinli kek tarifi için hangi malzemeler gerekiyor?
Kekimizin tarifine geçmeden önce, zeytinli kek tarifi için gerekli olan malzemeleri aşağıda listeledik.
Zeytinli Kek Tarifi Malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yeşil zeytin (iri doğranmış)
- 1/2 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Zeytinli keki pişirebileceğiniz fırın tepsisi 23×23 cm ya da 20×30 cm boyutlarında bir fırın kabı olabilir.
Zeytinli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek tarifimizde zeytinleri kullanmadan önce iri bir şekilde doğramamız gerekiyor. Zeytinlerimizi doğradıktan sonra; derin bir kabın içerisine yumurtalarımızı, yoğurdumuzu ve sıvı yağımızı ilave edip, güzelce çırpıyoruz.
Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra; kabartma tozumuzu ve unumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra doğradığımız zeytinleri ve isteğe bağlı beyaz peyniri, baharatları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Tüm malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra; yağladığımız fırın tepsisine döküp, önceden ısıttığımız 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen kekimizi fırından alıp, dilimledikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Zeytinli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Zeytinleri iri doğrayın ki, kek pişerken dibe çökmemiş olsun.
- Kek karışımını çok fazla çırpmayın ki, kekiniz kabarsın.
- Un ve kabartma tozunu elediğinizde kekiniz daha güzel kabarır.
- Kek harcını kalıba dökmeden önce unlayın ki, zeytinler dibe çökmesin.
Zeytinli Kek Tarifi Kaç Kişilik?
Zeytinli kek tarifimiz, 8 kişilik olup toplamda 10 dilim çıkarıyor.
Zeytinli Kek Tarifi Ne Kadar Sürede Pişer?
Zeytinli keki hazırladıktan sonra; önceden ısıttığımız 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık olarak 35-40 dakika pişiriyoruz.
Zeytinli Kek Tarifi Kaç Kalori?
Porsiyon başına yaklaşık 170 kalori olan zeytinli kek tarifimiz diyet listelerinde de yer alabilir. Ancak, zeytinin tuzlu olması sebebiyle dikkat etmekte fayda var.
Zeytinli Kek Tarifinin Besin Değerleri Nedir?
Besin Değerleri | Miktar |
---|---|
Kalori | 170 kcal |
Protein | 3 g |
Ağır Metal Tüketimi | – mg |
Sodyum | – mg |
Kalsiyum | – mg |
Lif | – g |
Zeytinli Kek Tarifinde Hangi Zeytin Kullanılır?
Tüm zeytin türlerini kullanabileceğiniz zeytinli kek tarifimizde; yeşil zeytin, siyah zeytin veya mix zeytin kullanabilirsiniz. Peynir kullanacaksanız; beyaz peynir, lor peyniri veya kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
Zeytini ben tuzsuz sultan ezmesi zeytini kullanarak yapıyorum. Yumurta kırmanın en zahmetsiz yolunu mu arıyorsunuz? Yumurtayı ayrı bir kabın içinde kırmadan, bu pratik yöntemi denemelisiniz!
Zeytinli Kek Tarifi Sıkça Sorulan Sorular
Zeytinli kek tarifi nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri çırpıp, kabartma tozu ve un hariç malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Zeytinleri ve isteğe bağlı peynir ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Harcı tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Zeytinli kek tarifi için hangi zeytin kullanılır?
Tüm zeytin türlerini kullanabileceğiniz bu tarifte; yeşil, siyah veya mix zeytin kullanabilirsiniz. Peynir kullanacaksanız; beyaz peynir, lor peyniri veya kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
Zeytinli kek tarifi kaç kalori?
Porsiyon başına yaklaşık olarak 170 kalori olan bu kek tarifimiz diyet listelerinde de yer alabilir.
Zeytinli kek tarifi ne kadar sürede pişer?
Kekimizi hazırladıktan sonra; önceden ısıtılmış olan180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Zeytinli kek tarifi püf noktaları nelerdir?
Zeytinleri iri doğrayın ki, kek pişerken dibe çökmemiş olsun. Un ve kabartma tozunu elediğinizde kekiniz daha güzel kabarır.