Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket çilek
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çilek sos
  • Bisküvi arası için
  • Bisküvi üzeri için

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Pasta Kreması Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencereye alın ve ocağa koyun.
  2. Krema kıvamına gelene kadar nişasta ve un ilave edip karıştırarak pişirin.
  3. Piştikten sonra margarin, yoğurt ve vanilin ekleyin.
  4. Kremayı çırpın ve soğumaya bırakın.

Pasta Yapılışı:

  1. Petibör bisküvilerin yarısını bir tabağa dizin.
  2. Arasına çilekleri dilimleyip dizin.
  3. Kremanın yarısını ilave edip düzleyin.
  4. Tekrar bisküvi dizip üzerini kremayla kaplayın.
  5. Üzerine çilek sos dökün ve süslemeyi isteğinize göre yapın.
  6. Bu şekilde dolapta bir süre dinlendirin ve soğuk servis edin.

Pasta Sosu Hazırlığı:

  1. Sosu hazırlamak için çilek sosu ve suyu karıştırın ve kaynatın.
  2. Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Scroll to Top