Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de kızartmadır. Farklı sebzelerin yağda kızartılmasıyla yapılan bu lezzetler, evde hazırlamak için oldukça pratik ve hızlı bir şekilde sofralara sunulabilir. Ancak kızartmaların sağlıksız olması nedeniyle, alternatif tarifler arayışında olanlar için de mükemmel bir seçenek olan yoğurtlu kızartma tarifi bulunuyor. Kızartmaların yanı sıra meze olarak da tercih edilen bu tarif, özellikle misafirler için farklı ve lezzetli bir sunum imkanı sunuyor.
Yoğurtlu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Süslemek İçin:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yoğurtlu Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kızartmalık sebzeleri küp küp doğrayın.
- Ayrı bir kapta yumurta, un, tuz ve suyu çırpın.
- Doğranmış sebzeleri unlu karışıma bulayın.
- Kızartma tavasına zeytinyağı koyup kızdırın.
- Unlanmış sebzeleri tavaya alın ve kızartın.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve kızartmaların üzerine dökün.
- Sos karışımını kısık ateşte birkaç dakika ısıtın ve kızartmaların üzerine gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak baharatlarla süsleyip sıcak servis yapın.
Püf Noktası: Sebzeleri unlu karışıma bulamadan önce yumurtalı karışıma bulamanız, daha iyi kızarmalarını sağlar.
Afiyet olsun!