Çörekotlu Misket Kurabiye

Çörekotlu misket kurabiye, misafirleriniz için harika bir ikramlık tarifidir. Çörek otunun lezzeti ve besin değerleriyle dolu olan bu tarif, damak tadınıza hitap edecek enfes bir atıştırmalıktır. Peki, çörekotlu misket kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte, adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla nefis yemek tariflerinin güzel tarifi!

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar un

İçi İçin:

  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı ceviz içi

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

  • Kurabiyelerin dış kısmı hamurdan ince olmalıdır.
  • Pekmez ve tahin karışımı iyice koyulaşmadan kurabiyelere konulmamalıdır.

Çörekotlu Misket Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi

  • Kurabiyeleri fırın tepsisine dizmeden önce yağlı kağıt serilmesi önerilir.

Çörekotlu Misket Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamur:

  1. Margarini eritin ve sıvı yağı ekleyin.
  2. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilin, sirke ve çörek otunu ilave edin.
  3. Karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ekleyin.
  4. Kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İçi:

  1. Tahin, pekmez ve ceviz içini bir kasede karıştırın.
  2. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  4. Açın ve ortasına tahinli karışım koyun.
  5. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Pişirme:

  1. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  3. Sıcak servis yapabilirsiniz.

SUNUM:

  • Sıcak ya da soğuk olarak sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Scroll to Top