Çiçek Bamya Tarifi: Mücver Tadında Hafif Bir Zeytinyağlı

Yazın gelmesiyle birlikte o rengarenk sebzeler tezgahları süslemeye başlıyor. Hatta bazıları hala bahçede yetişmeye devam ediyor. İşte o sebzelerden bir tanesi de şüphesiz ki bamya! Bamyanın tazesini bulmanın, mevsiminde yemenin keyfi bir başka. Biz de bu taptaze lezzeti en güzel şekillerde değerlendirelim istedik. O yüzden çiçek bamya tarifine göz atmaya ne dersiniz?

Çiçek Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt)
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 4 adet yumurta
  • 8 adet çiçek bamya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Çiçek Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurtlu karışımı hazırlayın: Yoğurdu bir kaba alın, yumurtaları da kırın. Kabarma tozunu ve tuzu ekleyip çırpın.
  2. Kuru malzemeleri ekleyin: Unu ve pul biberi ekleyip çırpın.
  3. Bamyaları kesin: Bamyaların sap kısmını kesip dörde bölün.
  4. Bamyaları ekleyin: Kesilen bamyaları hamura ilave edip karıştırın.
  5. Pişirin: Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  6. Servis yapın: Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Çiçek Bamya Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Bamyanın saplarını keserken dikkat edin, çok fazla kesmeyin. Fırın ısısını kontrol edin, aşırı sıcak olmamasına dikkat edin. Kızarmayan kısımlara alüminyum folyo koyarak pişirmeye devam edebilirsiniz.

Çiçek Bamya Kaç Kalori?

Çiçek bamyanın porsiyonu yaklaşık olarak 200 kaloridir.

Scroll to Top