Çiğ köfte tarifi özellikle bulgurlu ve acılı mezeleri sevenler için oldukça keyifli bir lezzet. Çiğ köfte nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, pratik çiğ köfte tarifi ile evde en kolay çiğ köfte yapımını öğrenebilirsiniz. İşte karşınızda 1 kilo bulgur çiğ köfte tarifi!
Malzemeler:
● 1 kilo ince bulgur
● 2 su bardağı sıcak su
● 1/2 su bardağı nar ekşisi
● 1/4 su bardağı limon suyu
● 1/4 su bardağı zeytinyağı
● 1 tatlı kaşığı domates salçası
● 1 tatlı kaşığı biber salçası
● 1 tatlı kaşığı isot (ya da acı pul biber)
● 1/2 çay kaşığı kimyon
● 3 dal yeşil soğan (ince kıyılmış)
● 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
● Tuz
Yapılışı:
1. Bulguru geniş bir kaseye alın, üzerini örtecek kadar sıcak su dökün ve bulgurlar şişene kadar bekletin.
2. Şişen bulgura nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
3. Domates ve biber salçasını ekleyip iyice yoğurun.
4. İsofu (veya acı biber) ve kimyonu ekleyip yoğurmaya devam edin.
5. Tuz, yeşil soğan ve maydanosu ekleyip güzelce yoğurun.
6. Karışımı şekil vermek için elinizi yağlayarak alın ve şekil verin.
7. Servis tabağına dizin, marul ve turp ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun!