1 Yumurtalı Kek Tarifi: Pratik Kek Tarifi

İster çay saatlerinde ister kahvaltılarda afiyetle tüketebileceğiniz bir kek tarifi ile karşınızdayız! Tam ölçülü 1 yumurtalı pratik kek tarifi ile 6 kişilik kek hazırlayabilirsiniz. Kekin yapımı oldukça basit. Öncelikle yumurta ve toz şekeri bir kapta çırpın. Ardından sırasıyla süt, sıvı yağ ve elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Karışımı bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. İşte bu kadar pratik! Şimdi tarife geçelim.

1 Yumurtalı Kek İçin Malzemeler

Kek Tarifi için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

1 Yumurtalı Kek Nasıl Yapılır?

Kek Tarifinin Yapılışı için;

  1. Kek harcını hazırlamak için; 1 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri bir kapta çırpın.
  2. Sırasıyla; 1 su bardağı süt ve 1/2 su bardağı sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
  3. Daha sonra; 2 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilini ekleyin.
  4. Tüm malzemeleri güzelce çırpın.
  5. Hazırladığınız kek harcını yağladığınız kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  7. Pişen keki fırından alın, soğuması için bekletin.
  8. Arzuya göre keki; çikolata sosu, pudra şekeri veya meyvelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

1 Yumurtalı Kek Tarifi Kaç Kişilik?

Bu tarifimiz 6 kişilik kek hazırlığı içindir.

1 Yumurtalı Kek Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Kekinizin yumuşak olması için, ununuzu mutlaka eleyin. Unun içerisinde bulunan havanın kaybolması, keki daha da yumuşak yapar. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpmayı unutmayın. Bu iki malzeme, kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Son olarak, keki fırından erken çıkarmayın. Erken çıkardığınızda, kekiniz sönme yapabilir.

Scroll to Top