Un Helvası Tarifi (1 Kişilik)

Klasik un helvası tarifinin tek kişilik pratik ve kolay versiyonu.

Un Helvası Malzemeleri (1 Kişilik)

  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz iç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket vanilin

Un Helvası Yapılışı

  1. Tereyağını eritin, ardından cevizi ekleyip hafif kavurun.
  2. Şekeri ilave edip karıştırın.
  3. Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Sütü vanilin ile karıştırıp sıcak olarak unun üzerine dökün.
  5. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  6. İstediğiniz şeklide kalıplayıp servis edin.

Püf Noktası

  • Kavurma sırasında unun rengi değişmemesine dikkat edin, aksi takdirde un helvası tadı kaybeder.
  • Sütü mutlaka sıcak olarak ilave edin.

Servis Önerisi

  • Dilerseniz un helvasını servis tabağına ters çevirerek de sunabilirsiniz.
  • Üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Scroll to Top