Yazın vazgeçilmezi, kışın da kurtarıcısı çorbalara bir yenisini ekliyoruz: Tavuklu Yayla Çorbası. Mis gibi tavuk suyu, nohutu, şehriyeyi ve yoğurduyla doyurucu olduğu kadar lezzetli de bir çorba. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi bir an önce mutfağınıza almalı ve misafirlerinize ya da sevdiklerinize çorba ikram etmenin mutluluğunu yaşamalısınız. Şimdiden afiyet olsun!
Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu Yayla Çorbası Malzemeleri:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Aşama 1: Tavuk göğsünü haşlayın
- Tavuk göğsünü geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Tavuk göğsü iyice pişene kadar haşlayın.
- Pişen tavukları tel süzgeç yardımıyla çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin.
- Haşlama suyunu dökmeyin, çorbanızda kullanacaksınız.
Aşama 2: Şehriyeleri ve nohutu ekleyin
- Haşladığınız tavuk suyu tencerenizde kalsın.
- Arpa şehriyeleri ve haşlanmış nohutu tavuk suyuna ekleyin.
- İyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Aşama 3: Yoğurtlu karışımı hazırlayın
- Bir kasede yoğurdu, ununuzu, limonunuzu ve yumurta sarılarını ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce çırpın.
Aşama 4: Tavuk, yağ ve baharat ekleyin
- Şehriyeli ve nohutlu karışıma tavuk göğsü parçalarını ilave edin.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı ve tuz, karabiber gibi baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Aşama 5: Yoğurt karışımını ekleyin
- Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbanıza ekleyin.
- Koyulaşmaya başlayınca bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
Aşama 6: Servis yapın
- Çorbanızı ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi Servis Önerisi
Tavuklu yayla çorbasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Ayrıca limon dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek sunum yapabilirsiniz.