2 Kişilik Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzlerinden biridir. Hem besleyici hem de pratik bir şekilde hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında sofraları sıcak tutar. Yoğurt ve sebzelerin ferahlattığı tarhananın, buzluktan çıkarılıp pişirilmesiyle elde edilen çorbanın yapımı son derece kolaydır. Geleneksel yöntemlerle evde hazırlanan tarhanalardan lezzli bir çorba yapmak isteyenler için pratik ve hızlı 2 kişilik tarhana çorbası tarifi adım adım burada!

2 Kişilik Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı hazır tarhana
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/4 limon suyu
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • tuz

2 Kişilik Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarhana çorbasının yapımına başlamadan önce domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

  2. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Yağlar eridikten sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurun.

  3. Daha sonra tarhanayı ekleyin ve karıştırın. Ardından tarhanayı eklediğiniz tavaya suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.

  4. Çorbanızın içine tuz, pul biber ve naneyi de ekleyin. Orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

  5. Ayrı bir kapta yoğurdu limon suyu ile karıştırın. Çorbanız piştikten sonra limonlu yoğurdu çorbaya ekleyin ve güzelce karıştırın.

  6. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Tarhana çorbasını daha koyu kıvamda seviyorsanız, su miktarını azaltabilirsiniz.

Scroll to Top