2 Tepsilik Yumuşak Poğaça Tarifi

Yumuşacık hamuruyla herkesin kalbini kazanacak olan 2 tepsilik yumuşak poğaça tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Herkesin favorisi olacak bu poğaçayı sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz. İster sade isterseniz de peynirli, zeytinli, patatesli ya da kıymalı harçlarla hazırlayabileceğiniz bu poğaçayı yaparken hayal gücünüzü serbest bırakın. Her lokmasında lezzet patlaması yaşatacak bu poğaçayı bir kere yaptığınızda hep yapmak isteyeceksiniz. 2 tepsilik yumuşak poğaça tarifi için gelin hep birlikte mutfağa girelim ve bu nefis poğaçanın yapımına başlayalım.

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 2 adet yumurtanın sarısı (üzeri için)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
  • İsteğe bağlı iç harcı (peynir, zeytin ezmesi, patates püresi, kıyma vb.)

Hazırlık Aşamaları

Hamurun Hazırlanması

  1. Bir kaba ılık sütü, toz şekeri ve mayayı koyun. Maya aktifleşene kadar yaklaşık 5 dakika bekletin.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları, yoğurdu ve sıvı yağı çırpın. Ardından karışıma sütlü mayayı ekleyin. Tuz ve vanilini de ilave edip karıştırın.
  3. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir yerde yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

İç Harcın Hazırlanması

  1. Peynirli iç harcı hazırlamak için beyaz peyniri çatalla ezin ve isteğe bağlı olarak maydanoz ekleyin.
  2. Zeytin ezmeli iç harç için zeytin ezmesini bir kaseye alın ve dilerseniz biraz sıvı yağ ile karıştırın.
  3. Patates püresi hazırlamak için haşlanmış patatesleri ezin ve tuz, karabiber ekleyin.
  4. Kıymalı iç harcı hazırlamak için kıymayı soğanla birlikte kavurun. Ardından tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  5. Zeytinyağlı iç harcı hazırlamak için soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından domatesleri ekleyip pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Siyah zeytin dilimli iç harcı hazırlamak için zeytinleri dilimleyin ve isterseniz çekirdeklerini çıkarın.

Poğaçalar Nasıl Yapılır?

  1. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın.
  2. Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile açın.
  3. Açtığınız hamurun ortasına iç harçtan koyun ve kenarlarını ortaya doğru kapatın.
  4. Bütün bezeleri aynı şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi

Sıcak servis yapabilirsiniz. Çeşitli peynirler ve zeytinle sunum yapabilirsiniz.

Saklama Önerisi

Buzdolabında hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz. Dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Poğaçalar Nasıl Yenilir?

Sıcak olarak servis yapabilir ve çay veya ayran ile tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Scroll to Top