Akışkan sufle tarifi, adından da anlaşılacağı gibi, ağızda eşsiz bir tat bırakan ve damaklarda su gibi akıp giden bir tatlı deneyimi sunar. Bu tarifte, çikolatanın zengin ve yoğun lezzeti, tereyağının kremsi dokusuyla birleşerek unutulmaz bir sufle oluşturur. Yumurtaların kabartıcı gücü sayesinde elde edilen hafiflik, şekerin verdiği tatlılık ile dengelenir. Fırında pişerken suflenin iç kısmının akışkan, dış kısmının ise hafif sertleşmesi sağlanır. Servis edilirken üzerine pudra şekeri serpilip vanilyalı dondurma eklenmesi ile sunuma hazır hale gelir.
Akışkan Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kakao
- Pudra şekeri (Üzeri için)
- Vanilyalı dondurma (Üzeri için)
Akışkan Sufle Nasıl Yapılır?
İlk olarak çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alın.
- Yumurta ve toz şekeri çırpın.
- Çırptığınız karışıma benmari usulü erittiğiniz çikolata ve tereyağını ekleyin.
- Vanilin, un ve kakoyu ekleyip karıştırın.
- Sufle kaplarını öncelikle yağlayıp ardından kakaolu şekilde unlayın.
- Karışımı hazırladığınız sufle kaplarına paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
- Pişen suflelerin üzerini pudra şekeri ve dondurma ile süsleyip sıcak servis edin.
Afiyet olsun!