Sıfır Yağlı Pratik Kumpir Tarifi

Malzemeler

Kumpir İç Harcı İçin:

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates

  • 1/2 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber

Üst Malzemeleri İçin:

  • 2 adet sosis (isteğe bağlı)

  • 2 adet yeşil biber (sivri veya kapya)

  • 2 adet domates (isteğe bağlı)

  • 1 su bardağı mısır konservesi

  • 1 su bardağı turşu (isteğe bağlı)

  • Mayonez ve ketçap (isteğe bağlı)

  • Sıvı yağ

Yapılışı

Patatesleri Hazırlama:

  1. Patatesleri güzelce yıkayıp, kabuklarını soymadan haşlayın. Haşlanmış patatesleri bir kaba alın ve ezin.

  2. Yoğurdu, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını ve baharatları ekleyin. İyice karıştırın.

Üst Malzemeleri Hazırlama:

  1. Sosisi halkalar halinde doğrayın. Biberleri küp küp doğrayın, domatesi küp küp doğrayın.

  2. Tavada sıvı yağı kızdırın, sosisi ekleyip soteleyin. Ardından biber ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin.

  3. Mısırı süzüp tavaya ekleyin, turşuyu da ekleyip karıştırın.

Servis:

  1. Hazırladığınız patates karışımını kaselere paylaştırın.

  2. Üstüne hazırladığınız harcı koyun, isteğe bağlı olarak mayonez ve ketçap ile servis edin.

Scroll to Top