Meyve Soslu Panna Cotta Tarifi

Malzemeler

Panna Cotta İçin

  • 1 su bardağı krema (200 ml)

  • 1 su bardağı süt (200 ml)

  • 2 yemek kaşığı toz şeker (25 g)

  • 1 paket vanilin (5 g)

  • 1,5 tatlı kaşığı toz jelatin (5 g)

  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Sos İçin

  • 2 su bardağı çilek (doğranmış, isteğe bağlı frambuaz, böğürtlen veya ahududu da kullanabilirsiniz.)

  • 1 su bardağı vişne suyu (200 ml)

  • 3 yemek kaşığı toz şeker (35 g)

  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (5 g)

Yapılışı

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  1. Toz jelatini soğuk suya ekleyin ve 5 dakika bekletin.

  2. Krema, süt, şeker ve vanilini bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

  3. Ocaktan aldığınız karışıma jelatin karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.

  4. Panna cotta karışımını kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Sos Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri vişne suyu ve şekerle birlikte tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

  2. Kaynadıktan sonra nişastayı bir tatlı kaşığı suyla açın ve karışıma ekleyin.

  3. Sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  4. Panna cotta sosu soğuduktan sonra kaselerin üzerine dökün.

  5. En az 30 dakika daha buzdolabında bekletin ve ardından sevdiklerinizle paylaşın!

Panna Cotta Püf Noktaları

  • Jelatin Miktarı: Kullanacağınız kapların büyüklüğüne göre jelatin miktarını ayarlayabilirsiniz.

  • Aroma Verme: Süt ve krema karışımına portakal ya da limon kabuğu rendesi ekleyerek aroma katabilirsiniz.

  • İyice Soğutma: Panna cotta karışımını buzdolabında en az 4 saat bekleterek kıvam almasını sağlayın.

Panna Cotta Kalori

Panna cotta kalori miktarı porsiyon başına yaklaşık olarak 250 kcal’dir.

Scroll to Top