Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler
Makarnası İçin;
-
2 su bardağı (350 gr) kısa makarna
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin;
-
1/2 su bardağı (100 gr) yoğurt
-
2 yemek kaşığı mayonez
-
1 diş sarımsak (rende)
-
1 yemek kaşığı taze limon suyu
-
1 çay kaşığı taze kekik (veya 1/2 çay kaşığı kuru kekik)
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1/2 çay kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri İçin;
-
1/2 su bardağı (75 gr) mısır konservesi (süzülmüş)
-
1/2 su bardağı (75 gr) bezelye konservesi (süzülmüş)
-
4 adet kornişon salatalık (doğranmış)
-
5 adet siyah zeytin (doğranmış)
-
1 adet kırmızı biber (küp küp doğranmış)
-
4 dal taze soğan (doğranmış)
-
4 dal dereotu (doğranmış)
-
1 dal taze nane (doğranmış)
Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Makarnayı Haşlayalım;
-
Makarnayı haşlamak için geniş bir tencereye 3-4 su bardağı su ve tuz ekleyip kaynamaya alın.
-
Kaynayan suya makarnayı ekleyip al dente kıvamına gelene kadar (paket üzerindeki tarife göre) haşlayın.
-
Haşlanan makarnayı süzgece alıp durulayın ve zeytinyağını ilave edip harmanlayın.
Sosu Hazırlayalım;
-
Bir kabın içerisine yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi alıp iyice çırpın.
-
Sosu hazırladığınız kabın içerisine soğuyan makarnayı ekleyip sosla iyice karıştırın.
Malzemeleri Ekleyelim;
-
Salatanın sosunu ve makarnasını karıştırdığınız kabın içerisine mısır, bezelye, kornişon salatalık, zeytin, kırmızı biber, taze soğan, dereotu ve naneyi ekleyip karıştırın.
-
Makarna salatasını servis kasesine alıp üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
-
Soğuyan salatanızı dilerseniz marul yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.