Kumpir İçin Malzemeler
Kumpir Patatesleri İçin:
-
4 adet büyük boy patates
-
Yeteri kadar tuz
-
Yeteri kadar zeytinyağı
-
Yeteri kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)
Kumpir İç Harcı İçin:
-
1 su bardağı haşlanmış nohut
-
1 su bardağı sosis (doğranmış)
-
1 adet kırmızı biber (doğranmış)
-
1 adet yeşil biber (doğranmış)
-
1 su bardağı mısır
-
Yarım su bardağı turşu (doğranmış)
-
1 yemek kaşığı mayonez
-
1 yemek kaşığı ketçap
-
Yeteri kadar tuz
-
Yeteri kadar karabiber
Üzeri İçin:
-
Yeteri kadar turşu (bütün)
-
Yeteri kadar zeytin (siyah)
-
Yeteri kadar mısır
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Kumpir Patatesleri Hazırlanışı:
-
Patatesleri iyice yıkayıp, temizleyin ve her tarafını çatal yardımıyla delik deşik yapın.
-
Ardından patatesleri zeytinyağı ve tuz ile iyice ovun.
-
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Kumpir İç Harcının Hazırlanışı:
-
Haşlanmış nohutu bir kaba alın, üzerine doğranmış sosis, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.
-
Mısır, turşu, mayonez ve ketçabı da ilave edip, tuz ve karabiberle tatlandırın ve iyice karıştırın.
Kumpirin Servis Edilişi:
-
Fırından çıkan sıcak patatesleri ortadan ikiye kesin ve içini hafifçe çevirin.
-
Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, kaşar peynirini erittikten sonra iç harcı doldurun.
-
Üzerine dilediğiniz malzemelerle süsleyip, servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun!