Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
Patatesler İçin
-
4 adet büyük boy patates
-
Yeterince tuz
-
Yeterince zeytinyağı
Sos İçin
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
-
2 yemek kaşığı yoğurt
-
1 yemek kaşığı mayonez
-
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-
Yarım su bardağı lor peyniri
-
Yarım paket krema
-
Yeterince tuz ve karabiber
Üzeri İçin
-
4 adet sosis
-
Yarım su bardağı mısır konservesi
-
3 adet turşu
-
Yarım su bardağı yeşil zeytin
-
Yarım su bardağı siyah zeytin
-
Yarım su bardağı süzme yoğurt
-
Yarım çay bardağı ketçap
-
Yarım çay bardağı acı sos
-
Yarım çay bardağı mayonez
-
Yarım çay bardağı limon suyu
-
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri Hazırlama
-
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanınca ocaktan alıp bir tabağa alın.
-
Bir kasede tereyağını, zeytinyağını, yoğurdu, mayonezi, krema, rendelenmiş kaşar peynirini ve lor peynirini ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
-
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak sos karışımının içine alın. Çatalla ezerek karıştırın.
-
Patatesleri fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Sosları Hazırlama
-
Sosisleri küçük küpler halinde doğrayın ve tavada tereyağı ile kavurun.
-
Kavrulan sosisi ocaktan alın ve mısır, turşu, yeşil ve siyah zeytinleri ekleyin. Üzerine limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırın.
-
Süzme yoğurt, ketçap ve mayonezi bir kasede karıştırın. Acı sosu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
-
Servis tabağına fırından çıkan patatesleri alın. Üzerine soslu karışımı ekleyip servis yapın.