Acılı Adana Kebap Tarifi, Adana kebap tarifi ile kebap lezzetini evinize taşıyın. Dışarıda kebap yiyeceğinize evde kebap yapmayı deneyin. Kebap yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle mangal sezonunun açılmasıyla birlikte kebap çeşitleri sofralarımızda kendine yer bulmaya başlar. Mangalda pişen kebapların yeri bir başka olsa da ocakta pişen kebaplar da oldukça lezzetli olabilir. Kebap deyince akla ilk gelen kebap çeşitlerinden biri olan Adana kebabı hem pratik hem de enfes tadıyla sevdikleriniz için harika bir alternatif olabilir.
Adana Kebap Tarifi ile herkesin beğenisini kazanacak nefis bir kebap yapabilirsiniz. Yemeklerin yanında sunulan mezeler ve salatalar kebap keyfini iki katına çıkarır. Bu nedenle Adana kebap yanında ne gider sorusu da çok sık sorulur. Kebap sunumu yanında özellikle yeşil salata olmazsa olmazdır. Ayrıca sumaklı soğan salatası da kebabın yanında mutlaka tercih edilmesi gereken bir lezzettir. Adana kebap servisi yapılırken lavaş ekmeği de mutlaka sunulmalıdır. Kebap lezzetini lavaş ekmeğiyle daha da zenginleştirmek mümkündür.
Adana kebap tarifinin içinde acılı biber salçası ve isot yer alır. Bu malzemeler sayesinde kebaba acı bir tat gelir. Kebap için kullanılacak kuzu etinin kemiksiz ve yağsız olması gerekir. Eğer kuzu eti bulamazsanız dana etini de tercih edebilirsiniz. Ancak dana etinin de yağsız olmaması önemlidir. Yağsız et kebabın pişme süresini uzatabilir. Kebap için kullanacağınız kuzu ve dana eti karışımını evde kendiniz çekebilirsiniz. İsterseniz kıyma makinesi ya da mutfak robotu ile eti çekebilirsiniz.
Acılı Adana Kebap Tarifi için öncelikle sebzeleri doğrayın ve et malzemelerini hazırlayın. Sonrasında şişe takmak için kebap harcını yoğurun. Yoğurma işlemini elinizi suya batırarak yaparsanız kebabın daha güzel olmasını sağlayabilirsiniz. Şişe taktığınız kebabı ocakta veya mangalda pişirebilirsiniz. Kebap pişerken baharatlar ve tuz etin suyunu salmasını engeller. Bu nedenle eti pişirmeden önce baharat ve tuz eklemeniz önemlidir. Acılı Adana Kebap Tarifi, Adana kebabı nasıl yapılır diye soranlara pratik ve lezzetli bir tarif arayanlara özel bir tariftir.
Adana Kebap Tarifinin Pişirme Süresi ve Servis Sayısı
Adana Kebap Tarifi toplamda 25 dakikada hazırlanır ve 20 dakikada pişer. Bu süre zarfında Adana Kebap Tarifi için gerekli olan tüm malzemeler hazırlanmış olur.
Adana Kebap Tarifi 6 kişilik olarak hazırlanır. Yani 6 kişilik misafirleriniz geldiğinde onları ağırlamak için bu tarifi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Adana Kebap Tarifinin Pişerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Adana Kebap Tarifini hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar şunlardır:
- Kebap için kullanacağınız etin taze olması önemlidir.
- Kebaba ekleyeceğiniz soğan ve sarımsağın suyu tamamen süzülmelidir. Aksi takdirde kebabın hamuru sulanabilir.
- Kebaba ekleyeceğiniz baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Kebabın daha iyi yoğrulması için elinizi suya batırarak yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Adana Kebap Tarifinin Yanı Süslümleri
Adana Kebap Tarifini yaparken yanında sunabileceğiniz bazı mezeler bulunmaktadır. Bu mezeler şunlardır:
- Yeşil Salata
- Sumaklı Soğan Salatası
- Sade Yoğurt
Ayrıca Adana Kebap Tarifini lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz.
Adana Kebap Tarifinin Pişerken İçi Ne Gerekli
- 300 gram kuzu kıyma
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 dal maydanoz
- Tuz
- Zeytinyağı
Adana Kebap Tarifi İçinde Kaç Kalori?
Adana Kebap Tarifinde ortalama 1 adet porsiyon kebabın içinde 170 kalori bulunmaktadır.
Adana Kebap Tarifinin Hazırlanışı
Adana Kebap Tarifi Hazırlanış Aşamaları
- İlk olarak soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Kuzu ve dana etini kıyma haline getirin.
- Biber salçasını, domates salçasını, kimyonu, tuzu ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve şişe takın.
- Mangalda veya ocakta pişirin ve sıcak servis yapın.
Adana Kebap Tarifinin Hazırlanışı
- İlk olarak soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Kuzu ve dana etini kıyma haline getirin.
- Biber salçasını, domates salçasını, kimyonu, tuzu ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve şişe takın.
- Mangalda veya ocakta pişirin ve sıcak servis yapın.