Çerkez Pilavı Tarifi – Nasıl Yapılır?

Çerkez pilavı tarifi için; öncelikle buğdayları bol su ile yıkayıp süzün. Ardından bir tencereye buğdayları alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Buğdaylar iyice yumuşayınca ocağın altını kapatıp bir süzgece alın. Süzülen buğdayları bir kenarda bekletin.

Bu sırada ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen yağın içine ince ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından nohutları ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak süzülen buğdayları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

Çerkez pilavı hazır olunca sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Çerkez Pilavı Tarifi için Malzemeler

1,5 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1/4 tatlı kaşığı kimyon

Çerkez Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Çerkez pilavı yapmak için ilk olarak aşurelik buğdayı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip tuzunu ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

Pişen buğdayları süzgece alıp süzülmeye bırakın. Bu sırada ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen yağın içine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Pembeleşen soğanların üzerine haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin. Karıştırıp 1-2 dakika daha kavurun. Süzülen buğdayları ilave edip karıştırın.

Çerkez pilavı servise hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Çerkez Pilavı Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Bu tarifin püf noktaları:

  • Buğdayı yarım saat değil de bir süre daha pişirirseniz, daha yumuşak olur
  • Soğanlar iyice pembeleşene kadar kavrulmalı
  • Nohut önceden haşlanmalı

Çerkez Pilavı Kaç Kaloridir?

Çerkez pilavı, porsiyon büyüklüğüne göre değişmekle birlikte yaklaşık 450 kaloriye denk gelir.

Çerkez Pilavı Yanında Hangi İçecekler Gider?

Çerkez pilavı, ayran, şalgam suyu ve meyve suları gibi içeceklerle uyumlu bir yemektir.

Scroll to Top