Çikolatalı Kek Tarifi: (Kakaolu Kek)

Çocukken benim için kek denince akla ilk çikolatalı kek gelirdi. Zamanla bu algım değişti; yaşa bağlı olarak damak tadım değişti belki de. Ancak hala çikolatalı kekin yerini hiçbir şey tutamıyor. O yüzden ben de bu tarife Çocukken en sevdiğim tatlardan biri olduğu için çikolatalı kek tarifi diyorum.

Bu çikolatalı kek tarifini siz de bizimle birlikte yapmaya ne dersiniz? Hadi o zaman, mutfağa geçelim ve işe koyulalım!

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Kek İçin:

  • 4 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ

  • 1 su bardağı süt

  • 2 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 3 yemek kaşığı kakao (heaping)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • 1 çimdik tuz

Üzeri İçin:

  • 1 paket çikolata sosu

  • 2 su bardağı süt (sos için)

  • Dilerseniz hindistan cevizi veya fındık kırığı

Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Keki Hazırlama:

  1. Derin bir kabın içinde yumurtalar ve toz şeker güzelce çırpılır.

  2. Ardından sırasıyla sıvı yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir.

  3. Ayrı bir kapta un, nişasta, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuz karıştırılır.

  4. Kuru karışım, sıvı karışıma eklenip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpılır.

  5. Hamur, yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.

  6. Pişip pişmediği kürdan testiyle kontrol edilir ve soğumaya bırakılır.

Sosu Hazırlama:

  1. Çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre 2 su bardağı süt ile pişirilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Servis:

  1. Kek kalıbından dikkatlice çıkarılıp servis tabağına alınır.

  2. Üzerine hazırlanan çikolata sosu dökülüp dilimlenerek servis edilir. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya fındık kırığı da serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Scroll to Top