Çilekli Sütlü Tatlılar: Pratik Tarifler

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan çileği pratik bir şekilde tatlılarda değerlendirmek istiyorsanız sizler için derlediğimiz çilekli sütlü tatlılar tariflerine göz atabilirsiniz. Uzun uğraşlar gerektirmeyen, sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlanan lezzetli tatlı tarifleri için tarife tıklayarak detaylarına ulaşabilirsiniz.

1. Çilekli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Çilek

Yapılışı:

  1. Süt, irmik, nişasta ve şekeri tencereye alarak karıştırın ve pişirin.
  2. Piştikten sonra tereyağını ve vanilini ekleyin.
  3. Bütün çilekleri bardakların altına yerleştirin ve muhallebiyi üzerine dökün.
  4. Sos için çilekleri ve şekeri karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
  5. Sosun yarısını bardakların üzerine dökün ve buzdolabında dinlendirin.

Not: Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

2. Çilek Soslu Profiterol

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 1 paket margarin (250 gram)
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker

Sosu için:

  • 3 su bardağı çilek (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

  1. Süt, şeker, un ve vanilini karıştırıp pişirin. Yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  2. Margarini ve suyu tencereye alıp kaynatın. İçine un ekleyip karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Kremleri doldurmak için hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirin.
  5. Pişen hamurlar soğuyunca krema ile doldurun. Sosu için çilekleri nişasta ve şeker ile pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
  6. Krema doldurduğunuz profiteroller servis tabağına alın ve üzerine sosu dökün.

Not: Daha iyi kabarması için krema dolgusunu en az yarım saat dinlendirin.

3. Çilek Soslu Panna Cotta

Malzemeler:

  • 2 paket krema (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin (veya iki yaprak)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (veya damak tadına göre)
  • 2 yemek kaşığı su (veya süt)

Sosu için:

  • 400 gram çilek (doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (veya damak tadına göre)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  1. Süt, şeker ve kremayı tencereye alıp kaynatın. Jelatini bir kasede su veya süt ile karıştırın.
  2. Kaynamakta olan sütten bir kepçe alıp jelatin karışımına ekleyin ve karıştırın. Tüm süte jelatini ekleyin ve karıştırın.
  3. Bardaklara paylaştırıp buzdolabında en az iki saat dinlendirin.

Sosu için:

  • Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın ve kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Panna cotta tatlınızın üzerine sosu dökün ve tekrar buzdolabında dinlendirin.

4. Çilek Soslu İrmik Helvası

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta (veya mısır nişastası)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker (veya damak tadına göre)
  • 1 paket vanilin (veya vanilya)
  • 50 gram tereyağı (veya margarin)

Sosu için:

  • 500 gram çilek (doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı nişasta (veya mısır nişastası)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu (veya limon)
  • 1 su bardağı toz şeker (veya damak tadına göre)

Yapılışı:

  1. Süt, irmik, nişasta ve şekeri tencereye alarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince tereyağını ve vanilini ekleyin. Yağ eriyince ocaktan alın.
  2. Bardakların tabanına biraz irmik helvası koyup düzeltin. Üzerine sosu ekleyip bardakları doldurun.

Sosu için:

  • Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5. Çilek Soslu Sütlaç

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • ½ su bardağı pirinç (veya baldo pirinç)
  • ½ su bardağı toz şeker (veya damak tadına göre)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası (veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin (veya vanilya)

Sosu için:

  • 500 gram çilek (doğranmış)
  • ½ su bardağı toz şeker (veya damak tadına göre)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu (veya limon)

Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün ve süt ile birlikte tencereye alın. Kaynayınca pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Nişastayı az suda açıp muhallebiye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Şeker ve vanilini de ekleyip ocaktan alın.

Sosu için:

  • Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın, koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tatlı kaselerine sütlaç koyup üzerine sosunu dökün.

6. Çilek Soslu Kremalı Tart

Malzemeler:

  • Tart hamuru için:
  • -125 gram oda sıcaklığında margarin
  • -½ su bardağı sıvı yağ
  • -¼ su bardağı yoğurt
  • -½ paket kabartma tozu
  • -1 paket vanilin
  • -1 yumurta
  • -3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • -Aldığı kadar un
    Tart kıvamı için:
    -100 ml sıvı krema
    -250 ml süt
    -1 paket vanilin
    -2 yemek kaşığı un
    -3 yemek kaşığı toz şeker
    -Yarım paket labne peynir
    -Çilekler (bütün çilek veya dilimlenmiş)

Sosu için:

  • -400 gram çilek
    -5 yemek kaşığı toz şeker
    -3 yemek kaşığı nişasta
    -1 yemek kaşığı limon suyu

Tart hamuru için tüm malzemeleri yoğurun ve tart hamuruna uygun kalıba yayın.

  1. Tart kıvamındaki malzemeleri karıştırarak pişirin, ocaktan alınca labne peynirini ekleyip çırpın.

Tart hamurunun içine kremayı dökün, üzerine sosu hazırlayıp dökün.

Sosunu hazırlamak için çilekleri, şekeri ve limon suyunu pişirin. Nişastayı bir miktar suda açıp kaynamakta olan çileklerin içine dökün, kaynayınca ocaktan alıp sos kabına aktarın.


Pratik Ve Kolay Çilek Tatlısı Tarifleri


Baharın gelmesiyle birlikte tezgahları şenlendiren bahar meyveleri arasında yer alan çileği hafif ve pratik tariflerde değerlendirmek istiyorsanız sizler için derlediğimiz çilek tatlıları tariflerine göz atabilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Aşağıda paylaştığımız tariflerden hangisini deneyeceksiniz?

Scroll to Top