Ev Yapımı Krema Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı (400 ml) süt (tercihen yarım yağlı)

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (veya buğday nişastası)

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilin (veya 1 yemek kaşığı vanilya özütü)

  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (isteğe bağlı)

Hazırlık

  1. Karıştırma Kabı Hazırlığı: Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye alın. Şekerin kalanını ayrı bir kabın içine koyun.

  2. Un ve Nişasta Ekleyin: Unu ve nişastayı şekerin olduğu kabın içine ekleyin ve karıştırın.

  3. Süt Ekleyin: Karışıma sütün kalanını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  4. Karışımı Isıtın: Tencereye aldığınız süt karışımını orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın.

  5. Krema Koyulaşana Kadar Pişirin: Karıştırmaya devam ederek krema kıvamına gelene kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak margarin veya tereyağını ekleyin.

  6. Vanilin Ekleyin: Ocaktan aldıktan sonra vanilin veya vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.

  7. Soğutun: Krema sıcaklığını kaybedinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ardından bir kaba alın ve üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında soğumaya bırakın.

İpuçları

  • Vanilin yerine vanilya çubuğu veya toz vanilya da kullanabilirsiniz.

  • Krema üzerinin kabuk tutmaması için streç filmi doğrudan kremanın üzerine yerleştirin.

Servis Önerisi

Kremayı tatlıların üzerinde veya pasta yapımında kullanabilirsiniz. Ayrıca meyvelerle birlikte tüketebilirsiniz.

Scroll to Top