Ev yapımı votka tarifi ile taze ve damak zevkinize uygun bir votka hazırlayabilirsiniz. Votka, fermente edilmiş tahıl veya patatesin damıtılmasıyla yapılan ve su ile %37,5 ile %50 oranında alkol içeren bir içkidir. Vodkanın en önemli özelliklerinden biri damakta bıraktığı hafif alkol tadıdır. Votka ayrıca damakta hafif bir yanma hissi de bırakır. Normalde votka %35-50 oranında alkol içeren bir içki olduğundan evde votka yaparken de bu oranları göz önünde bulundurmalısınız.
Ev Yapımı Votka İçin Gereken Malzemeler
Ev yapımı votka tarifi için malzemeleri hazırlarken mutlaka taze ve güvenilir yerlerden satın almalısınız. İçkilerin kalitesi de kullanılan malzemelerin kalitesine bağlıdır. Bu nedenle ev yapımı votka için kaliteli ve taze ürünler kullanmaya özen gösterin.
Ev Yapımı Votka Nasıl Yapılır?
Ev yapımı votka tarifine geçmeden önce ilk olarak alkol oranını belirlemelisiniz. Bu oran elde edeceğiniz votkanın kalitesini etkileyen en önemli faktördür. Alkol oranı ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz votka da o kadar kaliteli olur. Ev yapımı votka nasıl yapılır sorusunu ise aşağıdaki adımları takip ederek yanıtlayabilirsiniz:
Malzemeler:
-
3 litre su
-
1 kilogram toz şeker
-
1 paket (8 gram) kuru maya
-
2 adet limonun suyu
Yapılışı:
- 3 litre suyu tencereye alın, kaynatın ve içerisine 1 kilogram toz şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kaynama işlemi bittikten sonra hazırladığınız şekerli suyun içerisine 2 adet limonun suyunu sıkın ve kabuklarını da içerisine ekleyin.
- Ardından 1 paket kuru mayayı ekleyerek karıştırın ve tencerenin ağzını kapatıp mayalanması için bırakın.
- Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra elde ettiğiniz karışımı süzün.
- Süzdüğünüz karışımın içerisine daha önceden hazırladığınız şekerli suyun bir kısmını ekleyerek damak zevkinize göre karıştırın.
- Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra cam şişelere aktarın ve oda sıcaklığında bekletin.
- Bu işlemler sonrasında ev yapımı votkanız hazır.
Püf Noktası:
- Püf noktası olarak mayalanma işlemini kontrollü bir şekilde yapmalısınız. Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra mutlaka süzme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Aksi halde ev yapımı votkanızda istenmeyen tatlar oluşabilir.
Kendi Votkanızı Yapın: Ev Yapımı Votka Tarifi
Kendi votkanızı yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın ve adımları takip edin:
Malzemeler:
-
5 litre su
-
1 kilogram toz şeker
-
4 adet limonun suyu
-
4 çay kaşığı kuru maya
Yapılışı:
- İlk olarak 5 litre suyu kaynatın ve içerisine 1 kilogram toz şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra hazırladığınız şekerli suyun içerisine 4 adet limonun suyunu ve kabuklarını ekleyin.
- Ardından 4 çay kaşığı kuru mayayı ekleyerek karıştırın ve tencerenin ağzını kapatıp mayalanması için bırakın.
- Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra elde ettiğiniz karışımı süzün.
- Süzdüğünüz karışımın içerisine daha önce hazırladığınız şekerli suyun bir kısmını ekleyerek damak zevkinize göre karıştırın.
- Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra cam şişelere aktarın ve oda sıcaklığında bekletin.
- Bu işlemler sonrasında kendi yaptığınız votkanız hazır.
Ev Yapımı Votka Önerileri
Ev yapımı votka tarifleri ile farklı aromalar elde edebilirsiniz. İster meyve aromalı isterseniz de baharatlı votkalar yapabilirsiniz.
Meyveli Votka Tarifi
Meyveli votka tarifleri ile taze meyvelerin aromasını içkilerinize yansıtabilirsiniz. Meyveli votka tarifleri için ister marketten ister bahçenizden topladığınız meyveleri kullanabilirsiniz. Kendi meyveli votkanızı hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:
Meyveli Votka İçin Malzemeler
-
5 adet şeftali
-
5 adet erik (ya da istediğiniz başka meyve)
-
500 ml votka (ya da başka bir alkol)
-
Birkaç dal taze nane (isteğe bağlı)
Meyveli Votka Yapılışı
- Meyveleri iyice yıkayıp, kurulayın ve küpler halinde doğrayın.
- İçerisine birkaç dal taze nane ekleyin (isteğe bağlı).
- Ağzı kapaklı bir kavanoza meyveleri ve naneleri (isteğe bağlı) koyun. Üzerine votkayı ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.
- Kavanozu güneş görmeyen bir yere koyun ve her gün hafifçe çalkalayarak meyvelerin aromasının alkolle geçişmesini sağlayın.
- Yaklaşık iki hafta sonra kavanozu açarak damak zevkinize göre süzüp, şişeye aktarabilirsiniz.
Püf Noktası:
- Püf noktası olarak meyve ve nane aromasının alkolle geçişmesi için kavanozun ağzını sıkıca kapatmalı ve her gün hafifçe çalkalamalısınız.
Biberiye Votka Tarifi
Biberiye votka tarifi ile kokulu baharatların aromasını içkilerinize yansıtabilirsiniz.
Biberiye Votka İçin Malzemeler
-
Biberiye (isteğe bağlı)
-
500 ml votka (ya da başka bir alkol)
Biberiye Votka Yapılışı
- Biberiyeleri saplarından ayıklayın ve iyice yıkayıp, kurulayın.
- Ağzı kapaklı bir kavanoza biberiyeleri koyun, üzerine votkayı ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.
- Kavanozu güneş görmeyen bir yere koyun ve her gün hafifçe çalkalayarak biberiyenin aromasının alkolle geçişmesini sağlayın.
- Yaklaşık iki hafta sonra kavanozu açarak damak zevkinize göre süzüp, şişeye aktarabilirsiniz.
Püf Noktası:
- Püf noktası olarak biberiye aromasının alkolle geçişmesi için kavanozun ağzını sıkıca kapatmalı ve her gün hafifçe çalkalamalısınız.
Taze Fesleğen Votka Tarifi
Taze fesleğen ile yapılan votka tarifi için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:
Taze Fesleğen Votka İçin Malzemeler
-
Taze fesleğen (isteğe bağlı)
-
500 ml votka (ya da başka bir alkol)
Taze Fesleğen Votka Yapılışı
- Taze fesleğenleri saplarından ayıklayın ve iyice yıkayıp, kurulayın.
- Ağzı kapaklı bir kavanoza fesleğenleri koyun, üzerine votkayı ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.
- Kavanozu güneş görmeyen bir yere koyun ve her gün hafifçe çalkalayarak fesleğenin aromasının alkolle geçişmesini sağlayın.
- Yaklaşık iki hafta sonra kavanozu açarak damak zevkinize göre süzüp, şişeye aktarabilirsiniz.
Püf Noktası:
- Püf noktası olarak fesleğen aromasının alkolle geçişmesi için kavanozun ağzını sıkıca kapatmalı ve her gün hafifçe çalkalamalısınız.
Limonlu Votka Tarifi
Limonlu votka tarifi ile kokulu limonların aromasını içkilerinize yansıtabilirsiniz.