Çikolata severlerin bayılacağı bir tatlı olan ıslak kurabiye brownie tarifini, sizler için pratik bir şekilde hazırladık. Üzerine koyduğunuz çikolata sosu ile tarife farklı bir dokunuş katıyoruz. Misafirlerinizi ağırlarken ikram edebileceğiniz harika bir lezzet olan ıslak kurabiye brownie, yumuşak dokusu ve hafif acılığı sayesinde çok beğeniliyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pratik tatlının tarifi için mutfağa geçelim!
Islak Kurabiye Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çimdik tuz
- 100 gr damla çikolata (veya çikolata parçaları)
- Üzeri İçin:
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Damla çikolata
Islak Kurabiye Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Brownie hamuru hazırlıyoruz:
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak damla çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
Pişirme aşaması:
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Sos hazırlıyoruz:
- Süt, kakao, nişasta, şeker, tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp pişiriyoruz.
- Koyulaşınca ocaktan alıyoruz ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
Tatlımızı buluşturuyoruz:
- Pişen hamurun sıcaklığı çıkınca kareler kesiyoruz.
- Sosun yarısını sıcak sıcak üzerine döküyoruz.
- Sosun diğer yarısını da ayrı bir kapta bekleyen dilimlenmiş kurabiyelere döküyoruz.
- Son olarak damla çikolataları üzerine serpiştiriyoruz.
Püf noktası:
- Tatlımızı yedikten sonra buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel oluyor.
Afiyet olsun!