Kakaolu rulo pasta tarifi, küçük büyük herkesin sevgilisi olan kakaolu rulo pasta tarifinin en pratik halidir. Yumuşacık kakaolu pandispanya hamuru kremalı iç harcıyla sarılır ve bir rulo şeklinde servis tabağına alınır. Üzerine bolca çikolata sosu gezdirilir ve dilediğiniz gibi süslenerek servis edilir. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tatlı tarifini sevdiklerinizle paylaşmak için hemen tarife göz atın!
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
– 4 adet yumurta
– 1 su bardağı toz şeker
– 1 çay bardağı sıcak su
– 1 çay bardağı sıvı yağ
– 1 paket vanilin
– 1 paket kabartma tozu
– 1 su bardağı un
– 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için
– 1 paket süt kreması
– 1 paket vanilyalı puding
– 1,5 su bardağı süt
Üzeri için
– 1 paket çikolata sosu
– 2 su bardağı süt (çikolata sosu için)
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Adım Öncelikle rulo pasta kekini hazırlamak için yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
2. Adım Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın.
3. Adım Şeker iyice eriyip karışım kabarınca sırasıyla sıcak su, sıvı yağ, vanilin, kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
4. Adım Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve eşit şekilde yayın.
5. Adım Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
6. Adım Fırından çıkan keki hemen rulo yaparak soğumaya bırakın.
7. Adım Kreması için süt kremasını bir kaba dökün ve üzerine pudingi ekleyip çırpın.
8. Adım Krema kıvam aldıktan sonra rulo pasta kekinin iç kısmına sürün.
9. Adım Kekin uzun kenarına gelmeden önce aralarına bolca krema sürerek keki rulo şeklinde sarın.
10. Adım Sarılmış rulo pastayı servis tabağına alın ve üzerini düzelterek sıkıştırın.
11. Adım Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
12. Adım Hazırladığınız çikolata sosunu rulo pasta kekinin üzerine dökün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Pandispanya hamuru için: Kekin kabarması için yumurta ve şekerin iyi çırpılması gerekiyor.
- Sıcak su: Hamur içinde kullanacağınız sıcak su kekin yumuşaklığını artıracaktır.
- Yağlı kağıt: Kekin yapışmaması ve düzgün çıkması için yağlı kağıt kullanmayı unutmayın.
- Sarılırken dikkat: Kekin sıcakken sarılması, daha az çatlamasına yardımcı olur.
- Kremanın kıvamı: Krema kıvamının tam olması için süt kremasını düşük hızda çırpmayı deneyin.
- Sosun soğuması: Çikolata sosunu kekin üzerine dökmeden önce biraz soğutun, aksi takdirde krema eriyebilir.
- Saklama: Pasta hava almayan bir kapta saklanırsa tazeliği daha uzun süre korunur.
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi Kaç Kaloridir?
Kakaolu rulo pasta tarifinin her bir dilimi yaklaşık olarak 280 kaloridir.