Kek Tarifi: Alman Usulü Kek

Kek, çay saatlerinin vazgeçilmez ikramlarından biridir. Birçok kek tarifi arasından seçiminizi yaparak aileniz ve misafirleriniz için farklı kek çeşitleri hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinin yanında hafif atıştırmalıklar tercih etmek isteyenler için meyve ve yoğurtlu kek tarifleri ideal seçenekler olurken; çayın yanında sunmak için daha ağır kek çeşitlerini tercih edenler için de çikolatalı, krema veya soslu kek tarifleri oldukça lezzetli birer alternatif sunar. Kek tarifleri, hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem de ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz atıştırmalıkların başında gelir. Farklı damak zevklerine hitap eden çok sayıda kek tarifi arasından aradığınız lezzeti bulabilirsiniz.

Almanya Usulü Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Almanya Usulü Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için gerekli olan derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alın.

  2. Mikser yardımıyla yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye dek çırpın.

  3. Krema kıvamına gelen yumurta ve şeker karışımının içerisine 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyin.

  4. Ardından 2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir çimdik tuzu ekleyin.

  5. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin.

  6. Hazırladığınız kek hamurunun yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün.

  7. Kalan kek hamurunun içerisine 3 yemek kaşığı kakao ekleyin ve güzelce karıştırın.

  8. Kek hamurunun üzerine kakolu hamuru da dökün.

  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana dek yaklaşık olarak 45 dakika pişirin.

  10. Keki fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin.

  11. Kek soğuyana dek sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  12. Sos için gerekli olan bir tencerenin içerisine 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı alın.

  13. Sosun koyulaşması için sürekli karıştırarak pişirin.

  14. Sosun içerisine tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin ve tereyağının sosun içerisinde erimesini sağlayın.

  15. Pişen sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  16. Kek soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servise hazır hale getirin.

  17. Afiyet olsun!

Scroll to Top