Kolay Kumpir Tarifi

Kumpir İçin Malzemeler

Kumpir Patatesleri İçin:

  • 4 adet büyük boy patates

  • Yeteri kadar tuz

  • Yeteri kadar zeytinyağı

  • Yeteri kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)

Kumpir İç Harcı İçin:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1 su bardağı sosis (doğranmış)

  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)

  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)

  • 1 su bardağı mısır

  • Yarım su bardağı turşu (doğranmış)

  • 1 yemek kaşığı mayonez

  • 1 yemek kaşığı ketçap

  • Yeteri kadar tuz

  • Yeteri kadar karabiber

Üzeri İçin:

  • Yeteri kadar turşu (bütün)

  • Yeteri kadar zeytin (siyah)

  • Yeteri kadar mısır

Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?

Kumpir Patatesleri Hazırlanışı:

  1. Patatesleri iyice yıkayıp, temizleyin ve her tarafını çatal yardımıyla delik deşik yapın.

  2. Ardından patatesleri zeytinyağı ve tuz ile iyice ovun.

  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Kumpir İç Harcının Hazırlanışı:

  1. Haşlanmış nohutu bir kaba alın, üzerine doğranmış sosis, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.

  2. Mısır, turşu, mayonez ve ketçabı da ilave edip, tuz ve karabiberle tatlandırın ve iyice karıştırın.

Kumpirin Servis Edilişi:

  1. Fırından çıkan sıcak patatesleri ortadan ikiye kesin ve içini hafifçe çevirin.

  2. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, kaşar peynirini erittikten sonra iç harcı doldurun.

  3. Üzerine dilediğiniz malzemelerle süsleyip, servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun!

Scroll to Top