Kumpir Tarifi – Kumpir Nasıl Yapılır?

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

Patatesler İçin

  • 4 adet büyük boy patates

  • Yeterince tuz

  • Yeterince zeytinyağı

Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı mayonez

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • Yarım su bardağı lor peyniri

  • Yarım paket krema

  • Yeterince tuz ve karabiber

Üzeri İçin

  • 4 adet sosis

  • Yarım su bardağı mısır konservesi

  • 3 adet turşu

  • Yarım su bardağı yeşil zeytin

  • Yarım su bardağı siyah zeytin

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt

  • Yarım çay bardağı ketçap

  • Yarım çay bardağı acı sos

  • Yarım çay bardağı mayonez

  • Yarım çay bardağı limon suyu

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri Hazırlama

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanınca ocaktan alıp bir tabağa alın.

  2. Bir kasede tereyağını, zeytinyağını, yoğurdu, mayonezi, krema, rendelenmiş kaşar peynirini ve lor peynirini ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

  3. Haşlanan patatesleri sıcak sıcak sos karışımının içine alın. Çatalla ezerek karıştırın.

  4. Patatesleri fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Sosları Hazırlama

  1. Sosisleri küçük küpler halinde doğrayın ve tavada tereyağı ile kavurun.

  2. Kavrulan sosisi ocaktan alın ve mısır, turşu, yeşil ve siyah zeytinleri ekleyin. Üzerine limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırın.

  3. Süzme yoğurt, ketçap ve mayonezi bir kasede karıştırın. Acı sosu da ilave edip karıştırmaya devam edin.

  4. Servis tabağına fırından çıkan patatesleri alın. Üzerine soslu karışımı ekleyip servis yapın.

Scroll to Top