2 kişilik mücver tarifi için malzemeler;
1 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı beyaz peynir
1/2 çay bardağı maden suyu
sıvı yağ
karabiber
sumak
salzadeotu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
maya
Mücver Tarifi İçin Hazırlık Süresi
15 dakika
Mücver Tarifi İçin Pişirme Süresi
15 dakika
Mücver Tarifi (Kocaeli Usulü) Nasıl Yapılır?
Adım 1: Kabaklar rendeleyip suyunu sıkalım.
Adım 2: Derin bir kapta rendelenmiş kabakları, yumurtaları, un, beyaz peynir, dereotu, maden suyu, kabartma tozu, tuz ve baharatları iyice karıştıralım.
Adım 3: Tavaya sıvı yağı alıp kızdırdıktan sonra hazırladığımız harçtan bir kepçe alıp tavaya dökelim.
Adım 4: Mücverlerin her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirelim.
Adım 5: Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürüp sıcak servis edelim.
Mücver Tarifi İçin Servis Önerileri
Sıcak servis yapılabilir. Yanında yoğurt sos ya da sade yoğurt ile servis edilebilir.
Mücver Tarifi İçin Püf Noktaları
Kabakları iyi sıkmak ve fazla suyunu almak mücverin dağılmaması açısından önemlidir.
Mücver Tarifinin Saklanması
Hazırladığınız mücverleri hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında 1 gün saklayabilirsiniz.
Mücver Tarifi Kaç Kalori?
Bir porsiyon mücver yaklaşık olarak 300 kaloriye denk gelmektedir.
Mücver Tarifi İçin Yorumlar
Kocaeli mutfağının seçkin lezzetlerinden olan mücver yemeği tarifi için mutfağa girelim ve birlikte yapalım.