Yulaflı Bowl Tarifi için Malzemeler
Çocuklar için muzlu yulaflı bowl tarifinin içindeki besinler
- Muz: Enerji veren, potasyum ve vitamin kaynağı.
- Yulaf ezmesi: Lif oranı yüksek, kan şekerini dengeleyen tam tahıl.
- Süt: Kalsiyum, protein ve B12 vitamini kaynağı.
- Yaban mersini: C vitamini, lif, demir ve potasyum kaynağı.
- Çiya tohumu: Omega-3 yağ asitleri, lif ve protein kaynağı.
- Ceviz: Omega-3 yağ asitleri, lif ve protein kaynağı.
- Bal: Enerji veren doğal tatlandırıcı.
- Kakule: Sindirime yardımcı olan baharat.
- Kuru üzüm: Antioksidan ve lif kaynağı.
- Kuru incir: Demir, kalsiyum ve potasyum kaynağı.
- Kuru erik: Lif ve vitamin kaynağı.
- Kuru kayısı: Demir, magnezyum ve potasyum kaynağı.
- Susam yağı: Omega-6 yağ asitleri kaynağı.
- Bitter çikolata: Antioksidan ve demir kaynağı.
- Tarçın: Antioksidan ve iltihap önleyici özelliği olan baharat.
- Hindistan cevizi: Lif, C vitamini ve manganez kaynağı.
- Papatya çayı: Sindirim sistemine yardımcı doğal çay.
- Sütlü yoğurt: Kalsiyum, probiyotik ve protein kaynağı.
- Peynir altı suyu tozu: Protein ve kalsiyum kaynağı.
- Kefir: Probiyotik ve vitamin K2 kaynağı.
- Badem sütü: Doygunluk hissi veren, kalsiyum ve E vitamini kaynağı.
Püf Noktası: Yulaf ezmelerinin haşlama süresi kısadır. Bu nedenle yumurta pişene kadar ocağın altını kapatmayı unutmayın.
Yulaflı Bowl Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinç tenceresine bir paket yulaf ezmesini koyun.
- Sütü ekleyin. Pişirme işlemi için ocak altını açın.
- Muzun yarısını ilave edin. Tarçın, kakule ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. 5 dakika pişirin.
- Ayrı bir kasede 2 yumurtayı çırpın. Yumurtalı karışımı yulaf karışımına ekleyin. Yaklaşık 3 dakika daha pişirin.
- Pişen karışımı kaselere alın. Üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyin (hindistan cevizi, kuru meyve, ceviz, kakao parçaları).
- Üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Afiyet olsun!
Sorularınız için yorumlar kısmını kullanabilirsiniz.
Siz de benim gibi çocuklarınıza sağlıklı bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız bu nefis tarifimizi deneyin! Yorumlarınızı bekliyorum…