Çikolatalı kek ve bitter çikolata sosu ile yapılan meşhur Avusturya tatlısı Sacher torte tarifi ile sevdiklerinizin damaklarını şenlendirin. Çikolata severlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Sacher torte, kahvenin yanında da mükemmel gidiyor! Klasik bir çikolatalı pasta tarifi olan Sacher torte, özellikle yoğun kıvamlı ve bitter çikolata sevenler için birebir. Çikolata sosu ve kayısı marmeladı ile kat kat lezzetlenen Sacher torte tarifi için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışını tarifin detaylarında bulabilirsiniz. Dış görünümüyle de büyüleyen Sacher torte, siz de hazırladıktan sonra paylaşmayı unutmayın.
Öneri: Özellikle 1 gece buzdolabında bekletilirse daha yoğun bir lezzete ulaşır.
Sacher Torte Tarifi İçin Malzemeler
Kek İçin:
- 150 gram sütlü çikolata
- 4 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 75 gram toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 100 gram un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Sosu İçin:
- 200 gram bitter çikolata
- 200 gram krema
Sacher Torte Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek İçin:
- Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ayrı bir kabın içinde yumurtaların sarılarını, tereyağını, toz şekeri, vanilini ve tuzu koyup krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Eritilen sütlü çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Un ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından karışıma ilave edin.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice çırpıp karışıma ekleyin.
- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Keki 15 dakika kalıbında beklettikten sonra soğumaya bırakın.
Sosu İçin:
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ayrı bir kapta kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve eritilen bitter çikolatanın üzerine ekleyin.
- Kremalı karışımı mikserle çırparak soğumaya bırakın.
Pasta Hazırlığı:
- Soğuyan keki iki eşit kat olacak şekilde keserek alt katına kayısı marmeladı sürün.
- Üst katı koyduktan sonra pastanın üzerini ve kenarlarını çikolata sosu ile kaplayın.
- Arzuya göre süsleyip dilimleyerek servis edin.