Sade Sütlü Islak Kek Tarifi

Kek tarifi arayışınıza son verecek, sizi damak çatlatan bir lezzetle karşınızdayız: Sade Sütlü Islak Kek Tarifi! Bütün malzemelerin bir araya gelmesi ile oluşan bu tarif, evlerimizde sıklıkla yer verdiğimiz kek tarifleri arasında. Sütlü olmasından dolayı farklı bir lezzete sahip olan bu tarif, misafirlerinizi ağırlayacağınız en özel günlerde de yanınızda olacak. Hem hafif hem de bereketli olması nedeniyle özellikle çocuklarınız için de hazırlayabileceğiniz bu kek, sizin ve sevdiklerinizin gözdesi olmaya aday. Şimdi daha fazla uzatmadan, hem pratik hem de lezzetli bu kekin tarifine birlikte göz atalım!

Sade Sütlü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz

Sos İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • İsteğe bağlı damla çikolata

Sade Sütlü Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kek İçin:

  1. Kek yapımına ilk adım olarak derin bir karıştırma kabı alın.
  2. Kabın içerisine 4 adet yumurtayı kırın.
  3. Yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin.
  4. Yumurta ve toz şekerini beyazlaşana kadar çırpın.
  5. Beyazlaşan karışımın üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyin.
  6. Tüm sıvı malzemeleri bir araya getirdikten sonra, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 1 çimdik tuzu ekleyin.
  7. Kuru malzemeleri ekledikten sonra kek hamurunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  8. Kek hamurunu hazırladıktan sonra uygun boyutta bir fırın tepsisini veya kek kalıbını yağlayın.
  9. Yağladığınız tepsiye veya kek kalıbına kek hamurunu dökün.
  10. Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.

Sos İçin:

  1. Ayrı bir tencerede sosu hazırlamak için 2,5 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 2 yemek kaşığı kakaoyu bir araya getirin.
  2. Sütü kaynatmadan sosu karıştırmaya başlayın.
  3. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak sosu pişirin.
  4. Pişen sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Birleştirme:

  1. Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  3. Kek sosunu iyice çekmesi için bir süre bekletin.
  4. Kek sosu çektikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak damla çikolata serpin veya hindistan cevizi serpiştirin.

Sade Sütlü Islak Kek servise hazır!

Scroll to Top