Sade Yufkalı Kadayıf Tarifi

Yufkalı kadayıf tarifi, yufka ve kadayıf ikilisinin bir araya gelmesiyle oluşturulan, hem çıtır hem de yumuşak bir lezzet. Şerbetli tatlılar arasında yer alan yufkalı kadayıf, özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için harika bir alternatif olabilir. İsterseniz, hemen tarifin detaylarına geçelim.

Yufkalı kadayıf, kadayıf şerbetli tatlısı sevenler için farklı bir alternatif sunuyor. Şerbetli tatlı sevenler için 4 saatlik bir dinlendirme süresi bulunuyor. Çay saatlerine veya davetlerde ikram edebileceğiniz bu lezzetli tatlının içinde kadayıf ve yufka bulunuyor. Yufkalı kadayıfın yapımı oldukça pratik ve kısa sürüyor. Şimdi, yufkalı kadayıf tarifinin malzemelerine bakalım:

Yufkalı Kadayıf Malzemeleri

  • 3 adet hazır yufka
  • 250 gram kadayıf
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket krema
  • Ceviz içi

Yufkalı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ön hazırlık: İlk olarak kadayıfları ince ince doğrayın ve geniş bir kaseye alın.
  2. Sos hazırlığı: Ardından margarini eritip kadayıflara ekleyin. Yufkaları da ince ince doğrayarak kadayıfların olduğu kaseye ekleyin.
  3. Krema harcı: Başka bir kapta yoğurt, yumurta, irmik ve kabartma tozunu çırpın. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın. Doğradığınız cevizleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Kadayıf harcı: Doğradığınız yufkalar ve kadayıfların üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  5. Pişirme aşaması: Yufka kadayıflı harcı fırın tepsisine yayın. Üzerine krema harcını döküp eşit şekilde dağıtın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Şerbet hazırlığı: Şerbet için su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
  7. Tatlıyı şerbetleme: Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp çekmesini bekleyin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Yufkalı kadayıf tatlınız servise hazır.

Scroll to Top