Sevgililer Günü’nde Yapabileceğiniz 10 Nefis Pasta Tarifi

Sevgililer Günü, kalplerdeki aşkı kutlamak için yapılan özel bir gün. Yılın en romantik günlerinden biri olan bu günde pek çok çift birbirine hediyeler verir, güzel bir akşam yemeği ile bu günü kutlamayı tercih eder. Genelde çiçekler, şık takılar, kalp şeklindeki kutularda birbirinden leziz çikolatalar bu özel günde öne çıkan hediyelerdir. Ancak daha anlamlı bir hediye için birlikte hazırlayabileceğiniz birbirinden nefis pasta tariflerine ne dersiniz? Sevgilinizle birlikte mutfakta geçireceğiniz bu keyifli zaman, ilişkinize de romantik bir dokunuş katacak. Sevgililer Günü’nde yapabileceğiniz 10 nefis pasta tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

1. Sade Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Pastalar içinde en çok tercih edilenlerden biri de çikolatalı yaş pastadır. Sevgililer Günü’nde klasik ama zarif bir tercih yapmak isterseniz sade çikolatalı yaş pasta tarifimizi deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
  • Dilediğiniz kadar meyve ve çikolata (süslemek için)

Yapılışı:

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri alıp mikserle iyice çırpalım.
  2. Sırasıyla süt ve sıvı yağı ekleyelim. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba kek hamurunu dökelim ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  4. Pasta soğuduktan sonra iki kat olacak şekilde ortadan keselim.
  5. Pasta kremasını hazırlamak için; kremayı bir tencereye alıp kaynama noktasına getiriyoruz. Daha sonra çikolatayı küçük parçalara ayırıp sıcak kremanın içine ekleyelim. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
  6. İlk kat kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sütü kekin üzerine dökelim.
  7. Kremamızın yarısını ilk katın üzerine sürelim. İkinci kek katını üzerine kapatıyoruz ve ıslatıyoruz.
  8. Kalan kremayı de üstüne sürüp düzleştiriyoruz.
  9. Dilediğiniz gibi meyve ve çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

2. Çilekli Pasta Tarifi

Sevgilinizin en sevdiği meyve çilekse çilekli pasta tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Çileklerle süslenmiş muhallebili çilekli pasta hem göze hem de damağa hitap edecek.

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Daha sonra muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • Daha sonra üzeri için:
  • Dilediğiniz kadar çilek (süslemek için)
  • Daha sonra servisi için:
  • Dondurma veya krema (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Kekimizi hazırlamakla başlayalım. Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kabın içine alıp iyice çırpıyoruz.
  2. Sıcak suyu ekleyip tekrar çırpalım. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyelim.
  3. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
  4. Pasta kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım. Bu sırada muhallebimizi hazırlayalım.
  5. Sütü bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Başka bir kapta yumurta sarısını, unu, nişastayı ve toz şekeri karıştırıyoruz.
  6. Kaynamakta olan sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. Sonra bu karışımı tekrar kaynamakta olan süte ekleyip sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.
  7. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilini ekleyelim. Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
  8. Kekimizin alt katına muhallebiyi yayıyoruz. Üzerine dilediğiniz kadar çilek yerleştiriyoruz.
  9. Kekimizin üst katını kapatıp ister krema ister dondurma ile servis yapıyoruz.

3. Kakaolu Pasta Tarifi

Muhteşem kakaolu keki ve nefis kremasıyla kakaolu pasta tarifi, hayran kalacağınız bir lezzet sunuyor. Sevgilinizin favorisi olacağını düşündüğünüz bu tarifi, mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • Keki İçin:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao (veya damla çikolata)
  • Kreması İçin:
  • 400 ml krema (veya 400 gr mascarpone peyniri)
  • Daha sonra süslemesi için:
  • Daha sonra damla çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Keki hazırlamak için yumurtaları ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
  2. Sıcak suyu ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.
  3. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  4. Pasta keki piştikten sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kremayı veya mascarpone peynirini bir kabın içinde çırpın.
  5. Pasta keki soğuduktan sonra ortadan ikiye keserek iki kat haline getirin.
  6. Kek katlarının arasına hazırladığınız kremayı sürün ve dilerseniz damla çikolata ile süsleyin.
  7. Pasta, dolapta biraz dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

4. Orman Meyveli Pasta Tarifi

Meyvelerle dolup taşan orman meyveli pasta tarifiyle sevgilinizin gönlünü fethedin! Orman meyvelerinin serinletici etkisiyle harika bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız.

Malzemeler:

  • Kek İçin:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker (oda sıcaklığında)
  • Krema İçin:
  • 400 ml süt kreması (soğutulmuş)
  • Süsleme İçin:
  • Daha sonra orman meyveleri (frambuaz, böğürtlen veya yaban mersini)

Yapılışı:

  1. Kekimizi hazırlamakla başlayalım. Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.
  2. Sırasıyla oda sıcaklığındaki yumurtaları ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
  3. Kek hamurunu yağlı kağıt serili yuvarlak kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  4. Pasta kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Bu sırada kremayı hazırlayalım.
  5. Süt kremasını derin bir kabın içinde katılaşana kadar iyice çırpalım.
  6. Pasta kekimiz tamamen soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim.
  7. Kekimizin alt katına hazırladığımız kremanın yarısını sürelim. Dilediğiniz kadar orman meyvesi serpiştirip ikinci kek katını kapatıyoruz.
  8. Kalan kremayı da kekin üstüne sürüp dilediğiniz gibi meyve veya şekerle süsleyerek servis edebiliriz.

5. Hindistan Cevizli Pasta Tarifi

Pastanın en güzel hali olan hindistan cevizlisi, hem hafif hem de lezzet dolu! Sevgilinizle birlikte hindistan cevizinin taptaze tadını deneyimlemek isterseniz bu tarifi kaçırmayın!

Malzemeler:

  • Kek İçin:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker (oda sıcaklığında)
  • Kreması İçin:
  • Dört su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Dört yemek kaşığı un (oda sıcaklığında)
  • Dört yemek kaşığı nişasta (oda sıcaklığında)
  • Dört yemek kaşığı toz şeker (oda sıcaklığında)
  • Bir paket vanilin (oda sıcaklığında)
  • Bir paket kre kreması (oda sıcaklığında)
  • Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)

h3>Kek İçin Malzemeler:

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>


h3>Kreması İçin Malzemeler:

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>

    h4>


h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    h4>


h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    h4>


h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    h4>


h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    h4>


h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    h4>


h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)



h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)



h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)



h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)



h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)



h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)



h3>Süslemek İçin Malzemeler:

    – Dört yemek kaşığı hindistan cevizi (oda sıcaklığında)


Scroll to Top